iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гонят служителите на детския комплекс в Ковачевци

Слухове за продажба на базата на Националния детски екологичен комплекс тръгнаха в Ковачевци, пише \"Градски\" в-к. На хората, изпълняващи ведомствената охрана на комплекса, е предложено доброволно да подадат молби за напускане на работните места. Според информирани, за опазването на базата е сключен договор за охрана с фирма \"Несебър\".
 
НДЕК - Ковачевци се управлява от Националния център за ученически отдих и обучение към Министерството на образованието и науката. Строителството на базата е започнато през 80-те години на миналия век, като през 1982-ра са пуснати в експлоатация две от сградите в комплекса. Поетапно базата се разширява до 1996 година. Капацитетът на НДЕК е за настаняване на 300 души. Базата разполага още с басейн, тенис корт и вътрешен двор. Застроената му площ е на терен от 10 декара, като между отделните сгради има така наречената топла връзка.
 
Според местните жители, ако комплексът се продаде, има опасност той да се превърне в хотел и от това да загубят децата и институциите, които ползваха базата за организирането на различни изяви, като фестивали, конкурси и летни обучения.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.