iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Въвеждат ограничения за тежкотоварните автомобили през летния сезон в областта

Въвеждат ограничения за тежкотоварните автомобили през летния сезон в областта

Национална агенция „Пътна инфраструктура\" (НАПИ) забранява движението по републиканските пътища на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий от 13.00 до 21.00 часа, съобщиха от агенцията. По време на действие на забраната, автомобилите трябва да изчакват извън пътното платно на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Забраната се въвежда със заповед на НАПИ и Главна дирекция Охранителна полиция.
 
Ограниченията се налагат поради увеличаване интензивността на движението през определени периоди от годината и поради опасността от образуване на трайни деформации по асфалтовите настилки при повишаване на температурите през летните месеци.Заповедта има за цел подобряване организацията и безопасността на движението и опазване пътните настилки от повреждане и на основание чл.9, ал. 3 от Закона за пътищата и чл. 165, ал. 1, т. 8 от Закона за движение по пътищата.
 
В участъците с въведени ограничения на движението не се допуска провеждането на спортни състезания, шествия и други мероприятия с масово участие на автомобили.Остава в сила забраната за целогодишно движение на пътни превозни средства с животинска тяга по автомагистралите, пътищата І - ви клас и тези с европейска номерация.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.