iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Преминаваме на едномесечно отчитане на тока

Преминаваме на едномесечно отчитане на тока

ЧЕЗ, която обслужва област Перник и цяла Западна България ще премине постепенно към едномесечно отчитане на електроенергията от 1 юли, съобщи членът на УС на компанията Георги Миков.
 
Тогава изтича срокът, даден от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на ЧЕЗ за връщане към стария начин на засичане на електромерите. Регулаторната комисия го отмени в края на миналата година с мотива, че то не се ползва с \"обществено доверие\".
 
Тя удължи с три месеца времето, в което компанията трябва да въведе нова организация и да назначи инкасатори. От тримесечното отчитане ЧЕЗ трябваше да спести около 4 млн. лв. и заради него съкрати около 400 инкасатори, които сега трябва да върне на работа или да избере компания за отчитането.
 
Започваме подготовка и до началото на септември клиентите ще преминат към него, обясни Миков. Той допълни, че ЧЕЗ очаква окончателното решение на регулаторната комисия по въпроса. Председателят на ДКЕВР Константин Шушулов коментира, че няма да върне тримесечното отчитане, защото съдът се е произнесъл в полза на регулатора по жалбата на чешката компания срещу отмяната му.
 
Очаква се тя да оспори пред петчленен състав на съда. \"Няма никакви отсрочки,а ще има по- високи глоби за компанията заради неспазване решенията на комисията, обясни Шушулов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.