iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Влошена е пътната обстановка в Пернишка област

Влошена е пътната обстановка в Пернишка област

Влошена е пътната обстановка на територията на Пернишка област. Това показват данните за периода от началото на годината до края на месец май, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. За периода са настъпили 66 тежки ПТП с 9 убити и 74 ранени граждани. Пострадали 35 водачи, 36 пътници и 12 пешеходци. В сравнение със същия период на миналата година броят на тежките катастрофи се е увеличил с 18, на убитите с 2-ма и на ранените със 17. От полицията посочват, че основни причини за пътния травматизъм са движение с несъобразена и превишена скорост, отнемане на предимство, неправилни маневри, употреба на алкохол и управление на МПС от неправоспособни водачи.
 
През този период на годината се наблюдава и засилено движение на мотопеди, мотоциклети и АТВ-та. С тях също стават тежки пътни инциденти. Голяма част от хората, които ги управляват са непълнолетни, а самите превозни средства не са регистрирани по надлежния ред. Тук причините са занижен родителски контрол, непознаване на правилата за движение, неизползване на предпазни каски и самонадеяност от страна на водачите.
 
Въпреки засиления контрол от страна на пътните полицаи, броят на пътните инциденти със загинали и пострадали расте. За петте месеца на годината са установени 712 нарушения повече в сравнение със същия период на 2008 г.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.