iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дърво премаза камион

Дърво премаза камион

Силна буря се разрази вчера в Перник.
 
В пожарната е получен и сигнал за паднало дърво голямо дърво върху товарен камион. Няма пострадали при инцидентите.
Гръмотевични бури се развиват главно в Западна България, но тенденциите са да се изнасят към изток - североизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Най-силни във вторник са били бурите в западната част от страната, като вятърът е бил пулсиращ. Там, където има купесто-дъждовни области, има силни пориви на вятъра. Тези процеси обаче се проявяват локално.
Съществуват условия и за локални интензивни валежи и градушки. До сряда сутрин това атмосферно смущение ще премине през цялата страна. В сряда превалявания ще има главно в Източна и Южна България, но валежите ще са по-слаби. По-значителни валежи с над 15 л. на кв. м ще има в Рило-родопската област, където в следобедните часове пак ще се развият мощни купесто-дъждовни облаци. В сряда не се очакват валежи в Северна България.
 
От Министерството на извънредните ситуации напомнят на гражданите, че при пътуване е препоръчително шофьорите да спрат и да изчакат до спирането на пороя. По време на пътуване трябва да се прибере антената на колата. Ако падне гръм по време на движение, следва да се проверят гумите на автомобила, ако са обгорели. Не се препоръчва да се кара велосипед.
Трябва да се стои далеч от електропроводите за високо напрежение и метални конструкции, огради, парапети и други метални заграждения. МИС препоръчва още по време на буря сред природата да се стои далеч от високи дървета и канари, а ако има сух предмет, да се седне на него. Ако някой се намира в река, езеро или басейн, трябва незабавно да излезе от водата и се отдалечи. В случай, че е в лодка или със сърф в морето, човек бързо трябва да тръгне към брега.
 
Вкъщи или на работното място трябва да се изключат от мрежата телевизори, кабели от външната антена, компютъри, видеокасетофони и останалите електрически уреди, да се затворят вратите и прозорците. От министерството препоръчват да се стои далеч от чешми, балконски врати, прозорци.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.