iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Старец кла роднини след солиден запой

Старец кла роднини с нож след солиден запой, разказва битова драма "Градски вестник" в уводна статия днес.
 
73- годишният Симеон Стоичков от пернишкия квартал Бела вода се скарал със сина си Александър и снахата Нина късно вечерта в понеделник. Разлютен от поредната кавга в дома си, дядото грабнал ножа, започнал да го размахва и да удря с него когото от двамата свари. Осъзнал се едва, когато видял, че от роднините му шурнала кръв. Уплашен "ножарят" избягал в стаята си и се заключил.
 
Дошлите на местопроизшествието полицаи не могли да накарат Симеон да отвори, а се страхували да влязат с взлом, защото не знаели дали ловната пушка на другия му син не е в стаята. Наложило се да викнат кмета на квартала Стефан Давидков, който да кандардисва дядото и да изпълнява ролята на парламентьор. Управникът извикал възрастният мъж навън и старецът го послушал. Заради оказаното съдействие, беловодския кмет получил похвала от полицията, а униформените прибрали Симеон за 24 часа в ареста.
 
При кървавия екшън 40- годишният Александър е прободен в областта на гръдната кухина, получил е и порезна рана на дясната ръка. В областта на гърдите е намушкана и съпругата му. Двамата са откарани в МБАЛ "Рапила Ангелова" в Перник,. По информация на директорът на болницата д-р Вяра Церовска, пациентите са под лекарско наблюдение. Няма непосредствена опасност за живота на ранените, каза болничната шефка.
 
Семейството на Симеон и това на сина му живеели в една къщи и на един етаж. И таткото, и сина обичали чашката. Кавгите не били рядкост във фамилията и комшиите отдавна не се впечатлявали от непрекъснатите караници.За добро или лошо по време на касапницата в понеделник жената на Симеон не била в дома им. По това време бабата пазела вилата на другия си син Николай в Рударци, докатой той и семейството му, били на море.
 
Разбойникът- старец е песиониран миньор. Освен, че наблягал на алкохола, преди време имал и психически проблеми, разказват местните. Синът Александър пък работел като бензинджия на газостанция Титан.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.