iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Арестуват пуснат под гаранция убиец

Състав на пернишкия Окръжен съд отмени паричната гаранция от 2000 лева на изправения пред Темида за убийство 41-годишен жител на село Драгичево Красимир Жеков и я замени със "задържане под стража".
 
Промяната на по-меката мярка за неотклонение с най-тежката бе предизвикана от болничен лист с диагноза "остра вирусна инфекция", в който обаче като забележка не било отбелязано, че "тежкото" заболяване не позволява на подсъдимия да се яви в съда.
 
Срещу Красимир Жеков е повдигнато обвинение за убийство, след като наръга с нож дългогодишния си приятел и съселянин - 46-годишният Стефан Василев, когото поканил на почерпка в дома си.
 
Трагедията се разигра на 12 октомври м.г. около 22.30 часа. Двамата седнали на чашка и на раздумка. От полицията тогава съобщиха, че Жеков ставал агресивен след употреба на алкохол. Според разкази на криминалисти, под въздействието на изпитата ракия по някое време Красимир се ядосал на съпругата си и я подгонил, заканвайки й се. Гостът станал да го озапти и да предотврати скандала и бил прободен от разярения съпруг с кухненския нож. За трагедията съобщила жената на Красимир. Самият той се опитвал неуспешно да набере 112.
 
Убиецът и жертвата били приятели от много време, разказаха тогава жители на Драгичево.. Красимир работел във фирмата на съименика си Красимир Иванов "Транс експрес" и карал маршрутка по линията Перник- София. Подсъдимият е семеен, малко преди трагедията му се родило бебе. Жена му и детето са били в къщи по време на фаталната почерпка. Убитият Стефан се занимавал с поставянето на алуминиева дограма.
 
И двамата с Красимир не са криминално проявени и между тях не е имало спорове.Следващото съдебно засездание е насрочено за 12 юли., а решението за променената мярка за неотклонение може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Софийски апелативен съд. До произнасянето на по-висшата инстанция относно мярката за неотлокение, Жеков ще остане закопчан в ОЗ "Следствени арести"./Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.