iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рождественски концерт организира неделното училище в Брезник

Новини за Перник от iPernik

Рождественски  концерт организираха в храма „Св. Петка” в Брезник възпитаниците на първото в област Перник неделно училище. Със стихове и песни в първия ден на празника те прославиха Рождество Христово и показаха какво са научили от началото на учебната годината.

В притвора на храма децата са подредили изложба от свои рисунки,  част от които са на Рождественска тематика. Те са украсили и елха. Настояли за това, след като чули легендата как малкият Исус Христос избрал елхичката пред богата палма и плодородно маслинено дърво.

Неделното училище по религия в Брезник беше открито през септември. Ръководи го презвитерата Малтена Стойчева.  12 деца, като 12-те апостоли, посещават заниманията редовно и с интерес. Съгласие за това са дали родителите им, а един от тях финансира част от начинанието.  Те са слушали уроци за сътворението на света, за светиите, чиито празници са отбелязвани наскоро, ходили са на разходка до  близки храмове и манастири в региона.

Надяваме се и други деца да започнат да идват, заниманията ни са открити. Така повече ученици, а черз тях и родителите им ще се докоснат до истината за вярата и ценносттите на християнството, сподели презвитерата, която е преподавала религия в столично училище.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.