iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Август 2010

Информация за дезинформирани социалисти

Народният представител от ГЕРБ Петър Петров коментира пред репортер на iPernik критиките на пернишките социалисти към политиката на правителството.
 

Все още е затруднен трафикът от и за София

Все още продължава да бъде затруднен трафикът от и за София през Владая. Причината е тежка верижна катастрофа с участието на автобус, автомобил и камион, която стана следобед на главния път.

14-годишна бразилка е висока 206 см

14-годишната бразилка Елисани Силва е висока 206 сантиметра, което я прави една от най-високите тийнейджърки на планетата.
 
Смята се, че екстремната височина на момичето е следствие на рядко заболяване. Въпреки това изследвания не са й правени, защото родителите няма как да си го позволят.
 

Катастрофа затвори Владая, десетки перничани блокирани на пътя

Катастрофа блокира напълно Владая. Движението към и от Перник е стряно.
10 км е достигнала опашката от коли на входа на столицата. От КАТ съобщиха, че движението е блокирано заради разлив на мястото на инцидента. Десетки перничани са блокирани още на бул. "Цар Борис" и не могат да се приберат от работа.
 

Гасят тока за профилактика

Заради профилактика на трафопостовете и ремонт на мрежата ЧЕЗ- разпределение спира тока утре /сряда/ в няколко населени места в Пернишка област.

Дадоха ЧЕЗ на прокурор

Докладите от регулаторните одити в електроразпределителните дружества са предадени на прокуратурата, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. Общият доклад е разделен на три части - за ЧЕЗ , Е.ОН и ЕВН, и съответната част е предоставена на всяко от трите дружества в пълния й обем, допълни той, цитиран от БТА.

Посрещаме Съединението с духов оркестър

С концерт на духовия оркестър „Проф. Георги Робев" ще бъде отбелязан Денят на съединението в Перник. Музикантите ще свирят от 12 часа на 6 септември пред Двореца на културата.
 
Празничната програма ще започне в 11 часа на площад „Кракра". Там ще бъде издигнат националния флаг.
 

Следим трудовия си стаж в нета

Социалното министерство и НОИ обмислят да направят електронен регистър с информация за натрупан трудов стаж за всеки от осигурените българи.
В сряда правителството ще обсъди проект на Закон за установяване на трудов и осигурителен стаж, който ще замени реда в действащия в момента Указ, приет през 1961 г.
 

Пускат кредити за студенти със 7% лихва, но само за BG вузове

От началото на новата академична година тръгва студентското кредитиране при 7% годишен лихвен процент, който ще бъде валиден за целия период на кредитиране. Това съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов, цитиран от dir.bg.

Нонстоп проверки за "дупета" в Перннишко

Инспектори от ДВСК -Перник започват масови проверки за скандалните "дупета". Инспекциите ще се правят без предупреждение всеки ден от седмицата, а в петък резултатите ще се обобщават и ще се пращат в НВМС. На контрол ще бъдат подложени предприятия и складове за съхранение и преопаковане на месни продукти в региона.
 

Горя сметището на Трън

Горя сметището на град Трън. Причините не са установени, но се предполага небрежност при боравене с открит огън, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Перник. Огнеборците са гасили и запалени сухи треви в пограничния град.
В пернишкото с. Драгичево са гасени лумнали отпадъци в метален контейнер, който най-вероятно е запален умишлено.
 
 

Стабилно почерпен жител на Копаница катастрофира в "Изток"

Стабилно почерпен жител на радомирското село Копаница катастрофира в кв. "Изток" в Перник. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на полицията.
Инцидентът е станал вчера около 22,35 ч. Лек автомобил "Мерцедес", управляван от 42-годишния водач, движейки се от жп спирка "Метал" в посока ул. "Юри Гагарин" самокатастрофира, удряйки се в средната разделителна ивица.

Завършиха ремонт на междуселски път за милиони

Вече е завършена рехабилитацията на пътя между селата Дивотино-Люлин-Големо Бучино, обяви вчера кметът на Перник Росица Янакиева.
 

Топлофикация – Перник затваря касата си в Минната дирекция

„Топлофикация - Перник" ЕАД, гр. Перник, уведомява своите абонати, че поради реорганизация на инкасовата дейност, преустановява действието на касата в сградата на Минна дирекция.
 

"Молба до Господ" със Стоянка Мутафова на театралната сцена в Перник

Битовата комедия от Илко Иларионов "Молба до Господ" с участието на известната комедийна актриса Стоянка Мутафова ще бъде представена на пернишка сцена. Представлението е насрочено за първия учебен ден - 15 септември от 19 ч. в Обединен детски комплекс. Цената на билетите е 8 и 10 лв.
 
Режисьор е Димитър Стоянов. Участват още Васил Попов и Милен Минков.
 

Има ли енергийни вампири?

Ако около нас има енергиен вампир, то най-лесно е да го усетим по завистта, която струи от него.
 
Енергийните вампири са емоционални хищници, които за да оцелеят, крадат нашата жизнена енртия. Това се случва, когато те самите не са в състояние да си набавят енергия от космоса и земята, защото енергийните им центрове са запушени.
 

апропо

ДВЕ СЕДМИЦИ БЕЗ ТОПЛА ВОДА ЩЕ СЕ ИЗТЪРКАЛЯТ КАТО ЕДНОТО НИЩО. Врътването на червеното кранче дойде почти навреме – когато природата прати хлад и малко дъжд, та вмирисването да не придобие епидимични размери. Иначе липсата на топла вода за перничани си е традиционен първосептемврийски въпрос. Идва всяка година по същото време като Коледа. Няма пропуск! Това се казва планова икономика. Просто е прец

Живот като песен

Пенсиите на певците са на път да ускорят пенсионната реформа. Щом досега никой не се сети да им търси трудовия стаж, певците сами пропяха за него. Понавлязоха във възраст и усетиха, че само със стара слава не се живее. И запяха друга песен.
И сега от пенсионното викат целият народ за свидетел на концертите им. Вярно, пяха хората! Въпросът е обаче дали ще вземат пенсия само за качествените п

Стоянка Мутафова идва в Перник с Молба до Господ

Невероятната актриса играе... бивша актриса

Известната комедийна актриса Стоянка Мутафова ще играе на пернишка сцена. Тя ще се превъплати в ролята на Пепа от пиесата "Молба до господ".
Бляскавата българска комедия ще се играе в Обединения детски комплекс на 15 септември от 19 ч. цената на билетите е 8 и 10 лв. Освен Стоянка мутафова перничани ще се насладят на играт

От ЦСКА пак се ослушаха и не платиха за Трифонов

Не искаме за ги наказват, искаме парите – заявяват от “Миньор”
ЦСКА не спази крайния срок за изплащането на дължимите суми по сметката на Миньор за трансфера на Румен Трифонов. Това каза пред медиите изпълнителният директор на пернишкия клуб Пламен Атанасов. Днес Арбитражният съд, който на 13 август постанови "червените" да се разплатят с "чуковете" до днес, насрочи н

БСП сезира главния прокурор за вреди на републиканския бюджет

Социалистите настояват за оставката на Калина Илиева

Десет дни след като социалистите поискаха оставката на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева, институциите мълчат. Ние отново мотивирано искаме оставката на г-жа Илиева и за да сме сигурни, че някой ще отговори, искането е съпроводено и със сезиране на главния прокурор. Това заяви на пресконфере

Пернишките социалисти безмилостно разкритикуваха управлението на ГЕРБ

Пернишките социалисти критикуваха управлението на ГЕРБ на пленум днес. Анализът на действията на кабинета „Борисов" бе първа точка на състоялото се тази вечер разширено заседание  на Общинския съвет на БСП в Перник.

Договарят строежа на писта за Формула 1 край София

Министърът на икономиката, енергетикатa и туризма Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки подписаха днес, 30 август, в София, Споразумение за икономическо сътрудничество. Негово превъзходителство е президент на държавната компания ЕАBG (Emirates Associate Business Group).
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.