iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юли 2010

Техно/хаус парти Krakra Open Air - снимки

Над 1 000 млади перничани се събраха снощи на щуро техно/хаус парти в „двора" на средновековната крепост Перник.
 
Обстановката подгряваха диджеите LION и Jose Martyn.
 
Страхотни светлинни ефекти озариха небето над града.
 
Мненията на присъствали от страницата във Фейсбук (в оригинал):
 

Села в Радомирско се борят срещу кариера

Три села в Радомирско се борят срещу бъдеща кариера за строителни материали в техните землища. Жители на Старо село занимаваха с темата премиера Бойко Борисов, когато беше в селото за водосвет в храма „Св. Николай". Хората му пратили писмо, че на 30 метра от къщите им се канят да гърмят, а той отсече: „Няма да има кариера, ето го областния!"
 

Ромски лидери искат да има закон за интеграция на техния етнос

Лидери на ромски организации в Перник предлагат на местните народни представители да станат инициатори на специален закон за интеграцията на ромите. Идеята им все още не е конкретна, но очакват среща с народния представител Ирена Соколова, на която ще избистрят идеите.
 

Община Перник продава кариера в Голо бърдо

Публичен търг с тайно наддаване за продажба на два терена, представляващи скали и пясъци предстои да обяви Община Перник. Съгласие за това дадоха общинските съветници на заседанието си, състояло се на 27 юли.
 

Дистрибутор на парфюми,прпарати и козметика на фи

Дистрибутор на парфюми,прпарати и козметика на фирмата ФМ груп. Качествени, трайни, супер цени. Необвързващ договор, работа според свободното време, заплащане според постигнатото. skype-vilsonovi

Организират шествие срещу безнаказаната циганска престъпност

Шествие „Равни права, равни задължения" като протест срещу безнаказаната циганска престъпност ще се проведе днес в София. То започва в 12.00 ч. от пилоните до НДК и ще бъде водено от роднини и близки на убития Борислав Райнов.
 

Пускат мачовете на Миньор онлайн

Със старта на новото първенство от днес, 31 юли , феновете на „Миньор" (Перник) ще могат да следят вече е и онлайн мачовете на любимия си отбор.
 
На сайта minyor.com феновете на чуковете ще имат възможност да слушат целия двубой с Литекс, който ще се играе днес в Ловеч от 21,00 часа.
 

Депутатите в освежителна лятна ваканция

Депутатите излязоха в лятна ваканция, след като изпълниха натоварената си законодателна програма. През последните седмици те работиха на акорд с удължено работно време, имаше и извънредно заседание.
 
"Желая ви освежителна почивка", обърна се към депутатите председателят на Народното събрание Цецка Цачева, преди да обяви края на лятната сесия, предаде бТВ.

Салами, кюфтета и кебапчета от месо - с етикет Стара планина

Етикет "Стара планина"

20 месни продукти от свинско, говеждо и пилешко месо, които ще се произвеждат по 9 български стандарта,  ще носят името „Стара планина". Стандартите влизат в сила от понеделник - 2 август, съобщи директорът на Националната ветеринарномедицинска служба д-р Йордан Войнов.

 

Стандартите са за кайма, кебапчета и кюфтета, сурова наденица, варени и варено-пушени колбаси, кебапчета и кюфтета от пилешки меса, карначета от пилешко месо, траен варено-пушен салам, малотрайни колбаси.

 

Въвеждат алтернативна услуга в социален дом за деца

Два Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) ще бъдат разкрити от догодина в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Радост" в радомирското село Дрен. Те са алтернатива на досегашната грижа за децата.
 

Слушането на чалга води до качване на килограми!

Слушането на чалга води до качване на килограми! Тази стряскаща констатация, разбира се, не е нещо ново, такива или подобни резултати са наблюдавани отдавна от мнозина. Сигурно ще се намерят и хора, които остро ще опонират на това твърдение, но така те няма да помогнат на себе си, няма да променят реалността.

Няма средства за център за кастрация на бездомни кучета в Радомирско

Няма средства за изграждане на център за безстопанствени кучета в община Радомир. Такъв проект е замислен отдавна, но осъществяването му за момента е невъзможно заради безпаричие.
 

В и К асоциация готви област Перник

В и К-асоциация ще бъде учредена в област Перник. Областната управа вече са изискала детайлни списъци от шестте общини и водното дружество за В и К-активите- публична и държавна собственост, съобщи губернаторът Иво Петров. Наскоро заедно с областните управители от цялата страна той е бил на работен форум по темата. Обсъдени са конкретните стъпки за това как точно ще работят асоциациите.

Чистят Струма при Бела вода

Близо 4 км от коритото на река Струма на пернишка територия се нуждае от спешна корекция, алармира кметът на кв. „Бела вода" Стефан Давидков.
В този район реката е променила обичайния си ход, има завихряния, паднали дървета и опасност за главния колектор. Необходимо е и укрепване на бреговете.

Мъж пребит и обран в Перник

35-годишен мъж е нападнат, бит и обран на улица в Перник.
Нападателите били трима и издебнали жертвата си в тъмнината до блок 10 на улица „Младен Стоянов".
Те се нахвърлили върху него и го пребили, а после му отнели 2000 лева и два мобилни телефона.
Инцидентът е станал малко преди полунощ в сряда.

Радомирските съветници доволни от себе си

Общинските съветници в Радомир са доволни от себе си. Те си дадоха добра оценка  за свършеното през първото шестмесечие на годината. Това стана на днешната редовна сесия, на която местният законодателен орган се отчете за дейността си.
 
Изслушан бе и отчет за изпълнението на общинската програма за енергийна ефективност, която бе приета на 30 май 2008 година.

Ромка от Варна отвлечена в Хелзинки, перничанин дири спасение

Българска ромка изчезна в Хелзинки, алармираха нейни близки. 16-годишната Елена Георгиева Ангелова заминала за Финландия преди около 2 месеца. Момичето не било само, на гурбет там били и родителите й. Семейството й е от Варна.
 
Роми от пернишкия квартал Мошино се обадиха в местните медии с молба за съдействие.
 

Атака: За Бога, не продавайте

Не е време да се продава общинска собственост. Така областният председател на партия„Атака" в Перник и общински съветник проф. д-р Румен Ваташки обясни своята неутрална позиция по всички теми, свързани с разпореждане с общински имоти на последната общинска сесия.

Питат гражданите за поправките на общински бюджет

Публично обсъждане на актуализирания бюджет на Община Перник за 2010 г. ще се проведе на 3 август, съобщиха от общинската администрация.
Новите параметри на основния финансов документ на общината ще бъдат представени от 11 часа в заседателната зала на Двореца на културата.
За обсъждането и дебатите са поканени всички гражданите на Перник.

Krakra Open Air - техно и хаос на крепостта

Почитателите на музикалните стилове техно и хаос от Перник ще се съберат тази вечер на крепостния хълм.
 
Купонът се организира от "АСФ холдинг", а входът е с билети от по 5 лева.
 
За музикалната нощ са поканени диджеите LION и Jose Martyn, които ще се редуват в пускането на любимите на тях и на аудиторията парчета.
 

Откриват третата лятна археологическа експедиция в Перник

Трета лятна археологическа експедиция „Кракра" 2010 ще бъде открита в Перник на 3 август, съобщиха от общинската администрация.
Експедицията ще започне с огнено шествие на Средновековната крепост Перник от 20.00 ч.
 

Закопчаха дилъри от Перник на магистрала

Трима перничани са били арестувани във вторник, около 19 часа на главен път Е-79, в района на местността "Антените" край Благоевград.
Тогава полицията проведе спец акция под кодовото име "Антидрога", но не съобщиха предварително за притесненията по Е-79. Антимафиоти с качулки и криминалисти бяха блокирали пътя в посока София.

GSM-ите по-мръсни от казанче в мъжка тоалетна

Мобилните телефони са покрити с 18 пъти повече бактерии от дръжката на тоалетно казанче в мъжка обществена тоалетна. Това сочи изследване на британската потребителска организация Which?, цитирано от „Дейли Телеграф".
 

9-годишен велосипедист от Брезник пострада в катастрофа

9-годишен велосипедист от Брезник пострада в катастрофа по непредпазливост, съобщиха от полицията в Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.