iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Здравният министър уволни пернишки травматолог

Здравният министър уволни пернишки травматолог 06_1464836914

Известният пернишки травматолог Александър Петров, който от доста време съвместява успешно работата си в голяма софийска болница и кабинет в Перник, е уволнен дисциплинарно от работата си в столицата. Това предадоха Господари на ефира.

През месец април господарите излъчиха материал в който д-р Петров, в комбина със санитаря Стенли лъжат съдебната система. По стар доказано работещ начин – правят те болен и те спасяват от Темида. В унисон със специалността си д-р Петров гипсира здрав крак.

„Театърът” е изпълнен перфектно, мнимият болен дори е изпратен да си направи снимка. Все пак има камери. Всичко както си му е реда - и описание на заболяването и последващия болничен лист. Който пък ще отложи съдебно дело. В деня на съдебното дело „болният” дори ще се оперира ... за по-голяма достоверност.

Със случая на д-р Петров ще се занимава и етичната комисия на Българския лекарски съюз. Това потвърди и министър Москов. Каквото и да е решението, аргументите ще се качат на сайта на лекарския съюз – така ще се разбере дали някой е съгласен с това, че е законно да се гипсира здрав крак. В репортажа ясно се посочва минималната сума за услугата – „300 кинта”! – ама имало и случаи с по 3000! Излишно е да си задаваме въпроса „Защо лекарите се превърнаха в търговци”? Може би НЕизлишният въпрос е „Д-р Петров, заслужаваше ли си така да омърсите името си.. .заради всички онези перничани, които през годините ви се доверяваха! Като положил Хипократовата клетва! Където за кинти... не се говори!

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.