iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник ще има профилактични прегледи

В Перник ще има профилактични прегледи 04_1459838175

На 7 и 8 април всички болници в областта – МБАЛ „Рахила Ангелова”, СБАЛК „Св.Георги”, СБАЛББ – Перник и Профилакториума ще извършват безплатни профилактични прегледи за всички перничани, като вече започнаха записванията за тях. Това беше обявено на нарочна пресконференция днес от народният представител д-р Валентин Павлов, който е основен организатор на проявата. „Такава кампания се организира за пръв път в Перник. Тя ще мине под надслов „Прегледай се днес, за да си здрав утре”.Д-р Павлов благодари на всички медици, които са се включили в инициативата. Няма да има върнати пациенти, ако се налага прегледите ще се удължат – категорични бяха лекарите.

„Тази инициатива, която е подкрепена от директорите и целия екип на болниците е насочена само за пернишките пациенти. Старта на кампанията ще е на 7 април – Деня на здравния работник. Макар, че е празник лекарите от нашите болници ще дадат всичко от себе си за да прегледат колкото се може повече пациенти.” – каза още д-р Павлов

Д-р Спасков, директор на кардиологичната болница „Свети Георги” в Перник поясни, че в болницата вече е провеждана такава кампания, това ще се прави и в бъдеще. Освен кардиологични прегледи в болницата ще се правят профилактични прегледи от уролог и ендокринолог.

В Профилакториума ще има прегледи по трите основни специалности, по които се извършва рехабилитация на пациенти от региона – вътрешни болести, нервни болести, травматологични и физиотепария.

В специализираната болница за лечение на белодробни заболявания редовно се правят седмици на отворени врати, но за жалост хората сякаш се страхуват да ходят на преглед. А и в голяма част от тях е насадено погрешното мнение, че туберкулозата е забравено заболяване.

В най-голямата болница – МБАЛ „Рахила Ангелова” ще се извършват прегледи във всички направления, по които има лекари, поясни директорът д-р Валери Димитров.

Вече има брошури които ще се разпространяват така, че възможно най-голям брой хора да разберат за кампанията и да се включат в нея.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.