iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организираха семинар в пернишко

Организираха семинар в пернишко 05_1463915770

Екипът на Фондация „П.У.Л.С.” проведе семинар в периода 18-20 май 2016 г. в с. Рударци, Почивна база на Община Перник, като събитието бе организирано с цел да се оптимизират техниките за работа на професионалистите с младежи, експериментиращи с употреба на психоактивни вещества, за да се намалят случаите на сериозни здравни и социални проблеми. В програмата бяха заложени както теоретични модули, така и практически инструменти за превенция на зависимости.

Водещи на обучението бяха специалисти с дългогодишен опит в работата със зависимости, превенция и др

В семинара участие взеха специалисти, работещи с деца и млади хора по проблемите на зависимости от гр. Перник и гр. Плевен- педагог съветници и медицински специалисти от училища в гр.Перник, представители на Полиция(Детска педагогическа стая-Перник), Регионална здравна инспекция- Плевен, социалните служби (Отдел „Закрила на детето” към ДСП-Плевен и Перник). Те споделиха своя опит и добри практики в работата в областта на зависимостите от посочените населени места.

Семинарът е част от дейностите в рамките на проект „Осведоменост и креативно мислене – път към промяната!”, финансиран от Фонд за двустранни отношения на национално ниво по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм (НФМ) 2009-2014 г., координиран от Фондация „П.У.Л.С.” в партньорство с ГДНП към МВР, Община Перник и Фондация „Социални и здравни алтернативи”, гр. Плевен.

Основната цел на проекта е да се развие цялостно и иновативно повишаване на информираността и превантивния подход към здравните и социални въпроси, свързани с употребата на наркотици, да се обменят добри практики, да се пренесе донорската експертиза и в България и да се засили международният диалог по отношение на наркотиците.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.