iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жена се усети и преметна телефонен измамник

Жена се усети и преметна телефонен измамник 04_1429184357

Възрастна жена от Якоруда преметна телефонен измамник и той бе арестуван от полицията, след като на домашния телефон на 77-годишната пенсионерка се обадил непознат мъж, за да й съобщи, че тя е получател на колет с ценни вещи и пари от нейни роднини в чужбина.

За да го получи обаче, трябвало да плати 1000 лв. Жената бързо разбрала, че се опитва да я измамят и сигнализирала в полицията. Криминалистите направили постановка и задържали 37-годишния Васил П. от гр. Септември в момента, когато получавал сумата от пенсионерката пред дома й.

Друга жена в Благоевград обаче се подлъгала и платила 2000 лв. Пак по същата схема с обаждане на домашен телефон, 83-годишна била излъгана, че неин роднина се нуждае от спешно лечение и тя трябвало да плати сумата. Доверчивата баба предала парите и по-късно станало ясно, че е измамена.

15-годишно момиче от Банско също се хванало на въдицата на мошеници, но чрез интернет. В сайт за размяна на мобилни телефони, тя се свързала с непознат в Плевен. Разбрали се да си изпратят взаимно личните мобилни апарати, защото и на двама им било омръзнало да ги ползват. Така и двамата щели да се сдобият с нови телефони. Девойката изпратила по куриерска фирма своя, но не получила договорения от Плевен. Родителите й подали жалба в полицията, а криминалистите проверяват случая.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.