iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И моргата в София беше затворена

И моргата в София беше затворена 05_1432908701

Абсурдите в държавата застигнаха и моргата, като районната здравна инспекция затвори Съдебна медицина на ул. "Здраве" № 2 в столицата заради невъзможност да приеме повече трупове.

Над 200 безжизнени тела задръстват хладилниците на трупохранилището и обичайната миризма покрай сградата вече се усеща чак до малкото НДК отсреща, пише БЛИЦ.

Съдебни медици издадоха, че най-старият труп там е от 2005 година. Човешките останки се освобождават от Съдебна медицина с разрешението на МВР и прокуратурата, със съдействието на Столичната община, която трябва да извози труповете до гробищата. Залежалите тела са на хора, чиито близки не са ги потърсили или са отказали погребение, или на такива, за които районната прокуратура не е дала разрешение за полагане в гроб заради липсата на идентификация.

Запознати със ситуацията в моргата твърдят, че чувалите с умрели текат и наоколо пълзят бели червеи. Към момента прибирането на починали са поели "Пирогов" и ВМА, но и там местата са ограничени, тъй като навсякъде има неприбрани останки. Ако проблемът не се реши в следващите няколко дни, София е изправена пред криза и на никого не е ясно къде ще бъдат карани труповете.

По-рано днес бе обявено, че моргата ще започне работа в 16 часа, но това все пак няма да се случи. Тя ще остане затворена докато траят ремонтите в Александровска болница.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.