iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават още пари за софийското метро

Дават още пари за софийското метро 05_1432546939

Правителството ще отпусне допълнителни 15 млн. лева за дострояване на софийското метро, като това става ясно от проект на постановление, публикуван на сайта на финансовото министерство.

Средствата се отпускат за прилежаща инфраструктура за изграждането на втората линия на столичното метро от метростанция "Джеймс Баучер" до "Хладилника", като ще бъдат осигурени от централния бюджет.

Миналата година започна изграждането на тунелния участък с дължина 950 метра и линеен пункт с дължина 200 метра за смяна на посоката на движение на влаковете. Общата стойност на строителството на метростанцията и тунелите, възстановяването на булеварда над станцията, както и на редица системи за безопасното функциониране на метрото, възлиза на 42,5 млн. лева. Участъкът трябва да бъде завършен до средата на 2016 г.

С предоставянето на средствата ще бъде спазен строителният график за 2015 г. и ще се даде възможност за изпълнението на тази важна инвестиция в транспортната инфраструктура на София, допълват от Министерството на финансите.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.