iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще съдят бивш шеф на РИОСВ - Перник за подкуп

Ще съдят бивш шеф на РИОСВ - Перник за подкуп 05_1432358593

Делото срещу хванатия с подкуп бивш шеф на РИОСВ-Перник влиза в съда, след като окръжната прокуратура в града внесе обвинителен акт срещу Огнян Борисов. Това съобщиха от държавното обвинение.

Той е обвинен за това, че в периода 5 септември – 21 октомври 2014 г. чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение е поискал и приел подкуп от изпълнителния директор на “Радомир Метал Индъстрийз” АД, за да извърши и съответно не извърши действия по служба.

Според обвинението на 5 септември Борисов, по това време директор на екоинспекцията в Перник, е поискал от изпълнителния директор на дружеството в Радомир 10 000 лв.

Срещу тази сума той нямало да състави акт за установяване на административно нарушение на дружеството и да продължи срока за изпълнение на предписания, дадени от РИОСВ.

Около месец по-късно Борисов приел от директора 4000 лв. заради това, че е извършил действия по служба – продължил е срока за изпълнение на предписания, дадени от инспекцията на “Радомир Метал Индъстрийз”.

Огнян Борисов е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 6000 лв.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.