iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Уайтхейвън" беше под класата на "Миньор"

"Уайтхейвън" беше под класата на "Миньор" 06_1433309569

Отборите на „Миньор” и „Уайтхейвън” играха мач и това беше отбелязано първото гостуване на тим от Острова в Перник.. Гостите впечатлиха с елегантното облекло на треньора си, но въпреки симпатиите, които предизвикаха у публиката, те бяха доста под класата на „Миньор”.

Перничани откриха още в седмата минута на мача, когато Томи Костадинов стреля от двайсетина метра, топката се отби от крак на защитник на футболист от Англия и резултатът беше открит. Минута по-късно Александър Александров остана сам срещу вратаря на гостите, но реши да показва техника и не успя да отбележи. Играта продължи с подчертано предимство за домакините, които удвоиха резултата в 29-та минута. Тогава Кристиян Димитров засече с глава едно центриране на Виктор Райчев и заби топката в мрежата.

Гостите стигнаха до почетно попадение в 42-та минута,когато Матю Пери беше точен. Пет минути след подновяването на играта отново Кристиян Димитров отбеляза за 3:1, а през втората част на игрището се появиха и треньорите на „Миньор”Христо Янев и Тони Евтимов , а на вратата застана Ивайло Петров – Пифа. Именно Христо Янев изведе в чиста позиция Александър Александров в 62-та минута и за него не беше особено трудно да вкара за 4:1. В 65-та минута пак Янев показа,че не е забравил как се подава и сложи топката на крака на Сидер Томов, който от волле направи 5:1. В 70-та минута отново Янев сложи топката на главата на капитана на „Миньор” Адриан Олегов и той направи резултата 6:1.Поради горещото време срещата беше спирана по веднъж през първото и второто полувреме,за да пият вода футболистите,а жегата се оказа особено мъчителна за англичаните, които след 70-та минута съвсем окапаха и трудно минаваха центъра на терена. В 85-та минута Христо Янев прати поредния пас по конец, този път към Сидер Томов и той вкара втория си гол за 7:1.

В последните минути на мача Александър Александров опита няколко далечни удара, но всичките мината малко над напречната греда. В края на срещата зрителите се развеселиха от интересни пропуски и пред двете врати. Първо голмайсторът на гостите Матю Пери излезе на чиста позиция,прехвърли вратаря и когато беше започнал да се радва, топката тупна и прехвърли и вратата. После пак Криситян Димитров пропусна и така се запази резултатът 7:1 за „Миньор”Неофициален дебют за „Миньор” направи бранителят Антонио Стилянов, каращ проби в отбора, публиката изпрати и двата отбора с аплодисменти.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.