iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организират отбор за играчи без договор

Организират отбор за играчи без договор 06_1433410710

Асоциацията на българските футболисти, съвместно с Българския футболен съюз за шеста поредна година ще сформират отбор за играчи без договор, като проектът има важно значение за реализацията на професионалните футболисти, в условията на финансова криза и при наличието на голям брой тимове, които фалират.

Идеята е да се даде възможност на свободни агенти да водят пълноценна подготовка, да играят контролни срещи и евентуално да бъдат забелязани от мениджъри и представители на професионални клубове, съобщава Новспорт.

Тренировъчният лагер на тима ще се проведе на 23 юни в град Брезник, област Перник. Той включва тренировки, храна, нощувки и възстановяване. След това отборът ще се включи и в турнира на ФИФПро, като ще има два квалификационни мача със Словения и Франция.

При успех формацията се класира за финалната фаза на турнира, която ще се проведе в Рийнсбург, Холандия. По време на всички двубой ще присъстват скаути на клубове от цяла Европа. Целта на турнира е колкото се може повече футболисти да подпишат нови договори.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.