iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Английски отбор ще гостува в Перник

Английски отбор ще гостува в Перник 05_1433050812

Английски отбор ще гостува в Перник, като товае първото в историята на града гостуване на английски футболен отбор. ФК „Уайтхейвън” е полу-професионален футболен клуб и се състезава в аматьорската северна лига.

ФК „Уайтхейвън” е базиран в едноименния град* в северната английска област Къмбрия и ще гостува в град Перник от 01 до 05 юни, като програмата на приятелските мачове е както следва:

02.06.2015 вторник, 16:00 часа, стадион Миньор

ПФК „Миньор” (мъже) - ФК „Уайтхейвън”

03.06.2015 сряда, 18:00 часа, стадион Миньор

ПФК „Миньор” (юноши ст. възраст) - ФК „Уайтхейвън”

05.06.2015 петък, 18:00 часа, (предстои да потвърдим стадиона)

ФК „Енергетик” - ФК „Уайтхейвън”

Вход свободен за всички мачове.

Приканвам всички футболни фенове и съграждани към максимална посещаемост! Нека подкрепим родните си клубове, както и да демонстрираме гостоприемство и спортсменски дух към английските гости!

И специални благодарности за оказаното съдействие от председателя на ОС на БФС – г-н Валентин Лазаров, хирургът и футболен фен д-р Людмил Благоев, както и ПФК „Миньор” и ФК „Енергетик”, без които тези прекрасни футболни събития нямаше да бъдат възможни!

*Уайтхейвън (на английски: Whitehaven) е пристанищен град в западната част на област Къмбрия - Северозападна Англия, разположен на бреговата линия с Ирландско море. Той е административен и стопански център на община Коупланд. Населението на града към 2001 година е 24 978 жители.

В близост до града, на около 15 километра в южна посока по бреговата линия е разположен големият атомен център „Селафийлд“, осигуряващ работа на значителна част от жителите на града и района.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.