iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избраха Лъчезар Никифоров за лидер на АБВ в Перник

Избраха Лъчезар Никифоров за лидер на АБВ в Перник 04_1460821226

Народният представител Лъчезар Никифоров отново поведе ПП АБВ в Перник, като той бе преизбран единодушно за председател на структурата днес на общинска конференция на организацията, провела се в залата на Регионалния исторически музей. На нея присъства областният лидер на партията Петър Първанов и председателят на партийната организация в кв. „Красно село”, София Иван Керчев.

„Това е голяма отговорност, която ми се възлага. Ако в първия мандат имах право на грешки, то сега няма това право”,сподели пред делегатите Никифоров.

Пред съпартийците си в залата той заяви, че това, което трябва да направи АБВ е да обърне по-голямо внимание и да бъде по-отворено с идеи към гражданите на Перник.

„Ние имаме възможност да правим реална политика на територията на областта и община Перник, защото имаме– народен представител, заместник- председател на Общински съвет и общински съветници. Вече сме непреодолим фактор”,смята Лъчезар Никифоров и допълни,че е щастлив, че преобладаващата част от членовете на АБВ са млади и действащи хора.

На форума бе гласуван и общинският съвет на структурата. В него влизат – Лъчезар Никифоров, Снежанка Викторова, Първан Симов, Одринка Дукатинова, Иван Кьосев, Александрина Костадинова, Данчо Данаилов, Борис Богослов, Роза Лазарова, Иван Павлов, Марчела Евтимова, Геновева Количкова и Георги Георгиев.

Новият общински съвет на АБВ беше приветстван от областния лидер Петър Първанов. Той освен, че изтъкна положителните резултати не пропусна да отбележи и направените грешки във времето. За направения отлив от структурата той отбеляза, че това са хора, които са искали да се облагодетелстват, след като не са получили нищо, от това което са очаквали, те са си заминали. Първанов смята, че с този отлив се е получило едно прочистване на организацията и перифразира думите на Джон Кенеди: „Не питай, какво партията е направилаи за теб, а питай -ти какво направи за нея”.

„Всички заедно можем да променим конюнктурата на управление както в общината, така и в страната, за да се подобри жизненият стандарт за всички”, категоричен е Първанов.
Той сподели пред делегатите, че е направил връзка с българин, живеещ в Канада – Николай Чамов, който смята, че партията АБВ е най-добрата партия, която трябва да управлява държавата.
В анализа си за изминалата година, Никифоров посочи както постиженията, така и сферите, в които още трябва да се работи. Сред основни задачи пред пернишката структура е и подготовката за президентските избори.

„АБВ вече е две години факт и работи за истинската промяна на държавата, на институциите, на хората. Има мисията и амбицията да показва, че България може да прави нов тип политика. Политика на търсене на духа на съгласието, а не експлоатация на страхове и подбуждане на омраза . Нови идеи на ангажирано участие на хората в обществения живот, в противовес на апатията и безразличието . Създаване на силни екипи от експерти. Идеи, които да обединят доброто и успешното от ляво и дясно, за да излезем от идеологическото тесногръдие и апаратен подход в политиката”, посочи Лъчезар Никифоров.

В рамките на конференцията бе направен отчет и на младежка структура към партията. В отчетния доклад, който представи заместник- председателят на националния съвет на младежи Явор Давидков бе посочено, че трябва да има повече действия за младите хора и участие в управлението. Давидков обобщи инициативите, които е организирала и се е включвала младежката организация.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.