iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Георги Първанов: Хората са готови за смяна на десния модел

Георги Първанов: Хората са готови за смяна на десния модел  04_1460644159

Хората са готови за смяна на десния модел на развитие на президентската институция, като това каза лидерът на PP АБВ и президент на Република България (2002-2012) Георги Първанов пред делегатите на Отчетно-изборната конференция на Столичната организация на Алтернатива за българско възраждане.

„Хората са узрели да бъде сменен моделът ГЕРБ и СДС – десният модел, условно – десният, на развитие на президентската институция. От нас зависи дали промяната ще стане с активното участие, основното, определящото участие на АБВ. Трябва да помислим какъв кандидат приляга на АБВ . Аз продължавам да твърдя, че това е кампанията на кампаниите на АБВ “, посочи Първанов.

Председателят на АБВ коментира и вариантите за коалиране на предстоящия вот, както и възможностите за партньорство с различните партии, представители на левицата в България. „Как да постигнем резултата, който искаме? Играем самостоятелно с кандидат на АБВ ? Играем с тясна лява коалиция или с голяма лява коалиция – а дали това е възможно, това е друг въпрос? АБВ е широко отворена за коалиция, максимално широка лява коалиция. Ние сме за това да я има и коалицията с БСП. Има някакви хипотетични възможности това да се случи. Те обаче са твърде малко. В крайна сметка може да опрем до това политическо високомерие, до тази амбиции за монопол в лявото, с която се сблъскваме вече няколко години. Проблемът на настоящото ръководството на „Позитано “ 20 е, че искат да превърнат БСП в опозиция на АБВ . Не в опозиция на ГЕРБ , не в опозиция на управлението , а в опозиция на АБВ . Винаги и целият ми политически път е бил свързан с правенето на широка коалиция. Трябва обаче да знаем, че силата на една коалиция се измерва не по автоматичния, механичния, математическия сбор на електоратите, силата идва от впечатлението, че сме единни, че сме много и ние от АБВ работим в тази посока“.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.