iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ето някои от най-абсурдните дела

Ето някои от най-абсурдните дела 06_1433397343

Има и доста смешни случаи в съдилищата, като на всички е ясно, че съдебната система е несъвършена и именно вратичките в законите карат някои хора да си пробват късмета.

В САЩ например подобни абсурдни дела са често срещани. Нещо повече - доста често съдиите уважават исковете и ищците получават сериозни парични суми. Онлайн изданието hronika.info е събрало някои от най-глупавите причини, по които хората се обръщат към съда.

Да съдиш сам себе си
Американецът Робърт Брук се опитал да подаде иск срещу самия себе си, като се обвинявал, че сам си е прецакал живота. Целта на човека, който трябвало да лежи в затвора, била с постъпката си да докаже, че е абсолютно невменяем и трябва да бъде преместен в психиатрично заведение. Уви, планът му така и не сработил.

Нож в хамбургера
Американец намерил в сандвича си пластмасов нож и възмутен от това безобразие незабавно завел иск срещу веригата, в която му продали храната. Не след дълго мъжът постигнал извънсъдебно споразумение с компанията и си тръгнал с чек за 1 милион долара.

Фокусници рецидивисти
Кристофър Ролър решил да съди известните фокусници Дейвид Блейн и Дейвид Копърфийлд, че нарушават законите на физиката. Каква наглост от тяхна страна!

Лошите метеоролози
Еврейка обвинила прогнозата за времето по телевизионен канал в лъжесвидетелство. Заради сгрешената прогноза жената не си взела чадър, намокрила се под дъжда и настинала. Тя е убедена, че за всичките й проблеми са виновни метеоролозите.

Горещо кафе
Баба от щата Ню Мексико в САЩ решила да си купи кафе от известна верига за бързо хранене, само че се заляла с него и си изгорила краката. Естествено, за това не били виновни немощните й ръце, а прекалено горещата напитка.

Къде са гаджетата
Американецът Ричард Оуъртън си купил бира само заради рекламен клип, в който около главния герой се трупат секси момичета. Само че колкото и да пиел бира, красавиците така и не идвали. Мъжът решил, че пивоварната компания го е въвела в заблуда със своята реклама. Уви, искът дори не стигнал до съда.

Престъпник по вина на охраната
През 2002 г. престъпник завел дело срещу градската болница. Мъжът искал да получи обезщетение от 2 милиона долара, защото смятал, че ако охранителите били по-внимателни, той нямало да извърши ужасното престъпление.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.