iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведе се заседание на Местната комисия за обществен ред и сигурност

Община Перник

Вчера се проведе заседание на Местната комисия за обществен ред и сигурност към Община Перник. На срещата бе приет отчета за второто шестмесечие на 2013г. и плана за работа през 2014г.
В съвременните демократични общества основна задача на всички държавни органи, органите на местно самоуправление и местната администрация, обществените организации и сдружения е създаването и поддържането на необходимата сигурност, безопасност и спокойствие на гражданите, живеещи на определената територия, с оглед осигуряване на условия и нормално упражняване на техните права и задължения.
Обществената сигурност не може да бъде обезпечена от един държавен орган или организация. Тя е резултат на усилията на всички органи, организации и фирми , работещи на определена територия, като инициативата и тежестта основно пада на органите на полицията и органите на местно самоуправление.
С оглед подобряване сигурността на гражданите, живеещи на територията на община Перник е сключеният договор за сигурност, със страни в договора представители на : Общински съвет Перник, Първо и Второ РУП на МВР-Перник, обществени организации, медии и граждани.

Източник: pernik.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.