iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявиха нова обществена поръчка за сметопочистването в общината

Обявиха нова обществена поръчка за сметопочистването в общината 06_1433330540

Общината в Перник обяви нова обществена поръчка за сметопочистването на общината, като прогнозната й стойност е 3,5 млн. лв. без ДДС, а договорът с новата фирма ще бъде подписан за 5 години. За този срок изпълнителят ще получи общо 17,5 млн. лв. без ДДС.

В момента общината се чисти от столичната комунална фирма ЗМБГ за 3 333 615 лв. без ДДС. С нея е сключен договор за срок от една година по член 90 от закона за извършване на услугата при извънредна ситуация. При предишната обществена поръчка, която бе прекратена от кмета Иван Иванов, заложените параметри били за 2,2 млн. лв. без ДДС годишно.

„На тази цена градът ще тъне в боклук. Сумата от 3,5 млн. лв. е съобразена с плансметката на Перник. При предишната обществена поръчка методиката е била различна. Освен това сега трябва да се съобразим и с новото сметище. Там боклука ще се мери с електронен кантар и ще се плаща на тон, а не на обем“, поясни кметът на Перник Иван Иванов.

Офертите на кандидатите ще бъдат отворени през юли.

Отделно общината е обявила обществена поръчка за доставка на съдове за смет. Необходими са 1100 броя контейнери тип „Бобър“. Стойността на поръчката е за 352 000 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите също ще бъдат отворени през юли месец.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.