iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започват ремонтите по тунелите и виадуктите на магистрала “Хемус”, а след това на необновените виадукти на “Тракия” към 10 май

Започват ремонтите по тунелите и виадуктите на магистрала “Хемус”, а след това на необновените виадукти на “Тракия” към 10 май 04_1460699970

500 млн. лв. ще вложи в ремонти на пътища през годината пътната агенция. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

След зимата 30% от шосетата имали нужда от изкърпване. Започва се с ремонти на първи и втори клас, ще се продължи с третокласните пътища и всичко това трябва да приключи до края май преди летния сезон, съобщи шефът на пътната агенция Лазар Лазаров. Най-многото ремонти са в Северна България, където магистрали почти няма, а пътищата не са ремонтирани от години.

Към 10 май започват ремонтите по тунелите и виадуктите на магистрала “Хемус”, а след това на необновените виадукти на “Тракия”.

Започва се с дясното платно в посока София-Варна на виадукта “Елешница”, на който миналата година бе ремонтирано лявото платно, и с тунелите “Витиня” и “Ечемишка”.

По двете магистрали ще се работи до края на годината, каза Павлова, като през август ремонтите ще бъдат минимални, за да не затормозяват трафика към морето.

Министърът очаква в петък в “Държавен вестник” да излезе решението за закриване на Националната компания “Стратегически инфраструктурни проекти”.

До средата на май пътната агенция ще приема функциите ѝ, а след това ще обяви търга за първите 10 км на “Хемус” от Ябланица, както и ще завърши търга за тунела при Железница на магистрала “Струма”.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.