iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска предлага промени в общинската администрация

Вяра Церовска предлага промени в общинската администрация 01_1484891356

Промяна в структурата на общинската администрация предлага кметът на община Перник Вяра Церовска, като в докладната, която предстои да бъде разгледана на заседанието на минипарламента днес, се уточнява, че при изработката на проекта са спазени изискванията на Закона за администрацията и наредбата за прилагане на класификатора на длъжностите в администрацията.Предлага се досегашният отдел „Правно обслужване и обществени поръчки” да се трансформира да се трансформира в два отдела – „правно обслужване ” с три бройки и „обществени поръчки” – с четири. Закрива се дирекция „Счетоводство, бюджет и финанси” и се създава отдел „счетоводен” с осем бройки персонал. Отдел „Подпомагане и осигуряване работата на Общинския съвет” се трансформира в отдел „Канцелария, информационно обслужване и подпомагане и осигуряване работата на Общинския съвет” с осем щатни бройки. В отдел „Европейски и национални оперативни програми” се трансформира досегашният „Подготовка и управление на проекти”.

При предложената промяна в структурата в общинската администрация освен кмет на общината, четирима зам.кметове, секретар и четирима кметски наместници, се предвижат още финасво контрольор и три бройки за отдел „вътрешен одит”. 40 са щатовете в Обща администрация. В „Специализирана администрация” 18 са бройките за дирекция „Местни данъци и такси”. 15 са щатовете за дирекция „Инвестиционно проектиране и устройство на територията”. С една по-малко са бройките за дирекция „Строителство, инфраструктура и екология”.

Предложената структура отговаря на нормативните изисквания и ще гарантира по-добра работа на Общинския съвет, се казва в докладната на кмета Вяра Церовска.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.