iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вече има видеонаблюдение в някои складове в Перник

Вече има видеонаблюдение в някои складове в Перник 04_1459866109

Над 50 процента от постоянните складове за дървесина на териториите на областите Кюстендил и Перник са въвели задължителното видеонаблюдение, като шест склада са закрили дейността си, като причина за това не е поставянето на камери. Това каза директорът на Регионалното управление по горите в Кюстендил Здравчо Тодоров.

"Ние оставихме гратисен период от около месец, тъй като аргументите на голяма част от собствениците на складове беше, че се бавят фирмите които могат да монтират видеонаблюдение. След като мине Седмицата на гората отново започват активни проверки за дейността на тези складове. Ако нямат видеонаблюдение, ще подпишат съответните протоколи, с които временно, за срок от 3 до 6 месеца ще преустановим дейността им, докато не ги монтират", допълни Тодоров.

През последните дни са направени 18 проверки, съвместно с НАП и МВР, но нарушения не са открити. Спазени са всички правила за водене регистрите за постъпилата и експедирана дървесина, има и видеонаблюдение.

За първите три месеца на годината са направени 1168 проверки на 138 обекти за преработка и 91 обекта за добив на дървесина. Проверени са и 331 превозни средства, 516 ловци, 35 риболовци, 67 физически лица.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.