iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сменят контейнерите за отпадъци в Перник

Сменят контейнерите за отпадъци в Перник 06_1464838995

„Екопак България” започна подмяната на контейнерите за разделно събиране на отпадъци от опаковки в Перник, като всички контейнери от типа “Ракла“ ще бъдат заменени с „Иглу“, които имат странични отвори и боклукът няма да може да се хвърля отдалече и да се смесва, каквато практика имаше досега. Целта на фирмата е да се повиши процентът на разделното събиране. От днес подмяната започна в кв. Тева и част от кв.Изток.

До идния вторник в целия град контейнерите за разделно събиране трябва да са нови. В тях ще се събираме боклук по познатите цветове: син – за хартиени и картонени опаковки, жълт- за пластмасови и метални и зелен- за стъклени отпадъци.

Сътрудничеството на “Екопак България” с Община Перник за изграждане на ефективна система за разделно сметосъбиране е от 2014 година. Като лоялен партньор Община Перник ще продължи да сътрудничи и да следи за контрола и отношението на гражданите при разделното събиране на отпадъци и се надява перничани да се проявят като добри стопани към цветните контейнери.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.