iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще анкетират домакинства от Перник за доходите им

Ще анкетират домакинства от Перник за доходите им 04_1459853157

179 домакинства от територията на област Перник ще бъдат анкетирани за доходите, които получават и условията на живот, като домакинствата са подбрани на случаен принцип, а анкетьорите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро - Югозапад, отдел „Статистически изследвания - Перник”.

Допитването е във връзка с участието на България в изследване на Европейския съюз и Евростат за изучаване на бедността и социалната изолация. Анкетите са започнали на 20 март и ще продължат до 31 май, съобщиха от местната статистика.

Получените при анкетирането данни представляват служебна тайна и се използват изключително за статистически цели. Изследването се провежда върху четиригодишен ротационен панел от обикновени домакинства. Размерът на извадката за всяка година е около 7 200 домакинства общо за страната, разпределени по области. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече години. В съответствие с годишната програма на Евростат за модернизация на социалната статистика през 2016 година част от домакинствата, които са участвали в анкетата четири последователни години, ще бъдат посетени за пети пореден път, а тези, които са участвали пет последователни години, ще бъдат посетени за шеста поредна година. С промяната се цели да се получат по-добри оценки на продължителни явления, казаха от статистиката.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.