iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонтират стълбите и подпорните стени на Западен парк, който се намира в Перник

Ремонтират стълбите и подпорните стени на Западен парк, който се намира в Перник 04_1460819981

Започна основният ремонтът на стълбите и подпорните стени на Западен парк, който се намира над бар“Олгин“, като те свързват горната и долната част на Централния градския парк в Перник.

Обектът влиза в поименния списък на капиталовите разходи за 2016 г.Как вървят дейностите на място се увериха кметът Вяра Церовска и ресорният заместник-кмет инж. Владислав Караилиев. В края на миналата седмица кметският екип предприе обиколки, целта на които е да се осъществи пряк контрол на обектите финансирани от община Перник. Отпуснатите средства за ремонта на тази част от градския парк са в размер на 60 хиляди лева. С парите ще бъде подменена изцяло изпочупената настилка на стълбите.Ще се укрепи и склона, който в горната част почти се е срутил заради наличие на пукнатини в подпорните стени след земетресението през 2012г, това създава реална опасност за преминаващите.Ремонтът ще обхване и най-голямата площадка,където ще се възстанови масивния цветарник и полуразрушената чешма. Целта е да се възстановят и запазят в първоначалния си вид.

Едва ли има перничанин, който да няма спомен или интересна история от детството свързан точно с тази част на парка, а занемареното му състояние го прави неизползваеми опасен. Кметът отправя молба към жителите на Перник да пазят всичко, което се прави с големи усилия и въпреки ограничения ресурс, защото е в полза на всички и апелира, ако забележат прояви на посегателство да сигнализират общинската администрация.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.