iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведоха семинар на тема „Жени и здравословен начин на живот“

Проведоха семинар на тема „Жени и здравословен начин на живот“ 04_1459864031

По инициатива на женската структура на ПП ГЕРБ-Перник в Обединен Детски Комплекс Перник се проведе семинар на тема „Жени и здравословен начин на живот“, като лектори на събитието бяха д-р Гарова, Славей Славейков, инструктор по аеробика, Йовчо Георгиев, хореограф по народи танци на танцова къща „Приятели чрез танца” и Иво Иванов, президент на Спортен клуб „Калоян Ладимекс”.

Областния координатор на ЖГЕРБ-Перник Елза Драгомирова откри семинара.

„През месец април, който е месец на здравето, Жени ГЕРБ продължават темата от миналата година „Жени и здраве“. В днешната лекция, освен здравословното хранене, ще бъдат изложени и други аспекти на здравословния начин на живот, най-вече различни спортни занимания. Така, че съм убедена, че лекцията ще бъде полезна за всички дами“, заяви д-р Драгомирова.

На събитието присъстваха още областният координатор на СГЕРБ Искра Златанова, общинският ръководител ма дамскатаструктура в Перник Роза Стоилова, общински съветници от ПП ГЕРБ-Перник, дами от женската структура на партията от община Перник и община Земен, както и дами, които не са членове на партията.

Д-р Гарова представи принципите на здравословното хранене и запозна присъстващите с болестите, причинени от недостатъчното хранене и свръхконсумацията на храна. Тя изложи причините за образуването сърдечносъдови заболявания, начините да поддържаме здрава имунната си система, и подчерта, че за целта е необходимо да си набавяме необходимото количествовитамини и минерали, които се съдържат основно в плодовете, зеленчуците и зърнените храни.

Спортните инструктори представиха значението и ролята на спорта като средство за здравословен начин на живот и дадоха на дамите ценни съвети за поддържането здравословното състояние.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.