iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Представят доклад на Национална мрежа за децата

Представят доклад на Национална мрежа за децата 04_1461242951

За пета поредна година Национална мрежа за децата ще представи ежегодния си доклад „Бележник 2016: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?, като докладът прави преглед и оценка на пет области – Общи принципи по Конвенцията на ООН за правата на децата; Образование; Здравеопазване; Семейство и алтернативни грижи и Правосъдие. Всяка област се оценява с оценка по шестобалната система, както е в училище.

Представянето на доклада ще бъде днес на 20 април в Перник от 11.00 ч. в офиса на Фондация “П.У.Л.С.”, гр. Перник, ул. „Средец” 2. Домакин на събитието е регионалният координатор за Югозападен регион на Национална мрежа за децата- Фондация “П.У.Л.С.”. Подобна инициатива се организира и в още седем градове в страната.

В доклада се анализира изпълнението на над 20 държавни ангажимента към децата, като оценките се базират на факти и данни и се дават конкретни препоръки за подобряване на ситуацията.

Миналата година средната оценка, която държавата получи в “Бележник 2015″, беше среден 3.20. Каква ще бъде оценката тази година?

Оценките и анализът за всяка от 5-те области ще бъдат представени от изтъкнати експерти.

Национална мрежа за децата е обединение на 141 граждански организации и съмишленици, работещи със и за деца и семейства в цялата страна. Насърчаването, защитата и спазването на правата на детето са част от ключовите принципи, които ни обединяват. Мрежата работи в четири основни области – Образование, Здравеопазване, Семейство и Правосъдие. Само през 2015 г. организациите членове на Национална мрежа за децата са подкрепили с работата си 88 964 деца и 57 068 семейства. 13 384 специалисти, работещи с деца и семейства в цяла България, са били подкрепени от организациите в НМД чрез обучения, консултации и съвместни дейности – това са социални работници, психолози, учители, съдии, пробационни служители, библиотекари, полицаи и много други.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.