iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иван Иванов може да говори с хората от "Тролейбусен транспорт"

Иван Иванов може да говори с хората от "Тролейбусен транспорт" 04_1429254332

"Готов съм да сключа споразумение с всеки един от хората, работещи в „Тролейбусен транспорт” и ако бъде създадено общинско предприятие, те ще бъдат назначени на работа", каза кметът на Перник Иван Иванов. Той направи изявление пред медиите по повод създалото се напрежение в общинската фирма „Тролейбусен транспорт”.

Кметът е категоричен, че единственото решение на проблема вижда в създаването на общинско предприятие, където общината ще носи 100% отговорност за състоянието му.

"Предприятието ще бъде и регулатор на градския транспорт в града и ще положи основата на създаването на интегриран градски транспорт в Перник, с което пък ще се сложи край на хаоса." - каза Иванов. Ако предложението на кмета бъде прието, имало готовност новото предприятие да стане факт след юни тази година. В рамките на три-четири месеца след създаването му то ще започне да функционира нормално, смята градоначалникът. По отношение на общинската фирма „Тролейбусен транспорт”, кметът заяви, че какво ще се случи с нея, ще реши принципалът в лицето на ОбС, каза Иванов и подчерта, че му е неприятно, когато се тиражират неверни неща, било то и от синдикати. От три седмици тролеите в Перник не се движат, поради спрян заради натрупани дългове ток, а работниците протестират, страхувайки се, че ще загубят работните си места.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.