iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат да отпадне забраната за продажба на небелени семки на открито

Искат да отпадне забраната за продажба на небелени семки на открито 04_1461237371

В Кюстендил поискаха да отпадне забраната за продажба на небелени семки и ядки на открито, като предложението идва от групата общински съветници от гражданска листа „Партия на зелените“ – Огнян Атанасов, Кирил Станчев и Димитър Велинов. Докладната е входирана още през месец януари тази година, но едва на предстоящата сесия на 28-ми април ще бъде разгледана. Идеята на местните парламентаристи е забраната да отпадне от Наредбата за поддържане и опазване на чистотата на територията в община Кюстендил.

"Магазините могат да предлагат небелен слънчоглед и небелени ядки, а сергия, намираща се близо до тях, не“, посочват групата общински съветници. Според тях този текст е дискриминиращ и поставя в неизгодни условия търговците, които предлагат въпросните продукти на открито, спрямо тези, които ги предлагат на закрито. „ Това е предпоставка за нелоялна конкуренция", посочват още местните парламентаристи.

„Дали един човек ще си купи слънчоглед от магазин или сергия няма никакво значение. Ако е решил пак ще плюе на воля и ще замърсява града“, категорични са и търговците на сергии в Кюстендил.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.