iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И в Перник засичат шофьорите, които бързат

И в Перник засичат шофьорите, които бързат 05_1432534009

И в Перник започнаха да засичат шофьорите, които бързат и които не спазват пътната маркировка. Засичането е с помощта на мобилните системи за контрол на скоростта.

Мобилната камера по позиционирана на първокласния път от Кюстендил към София, в района на пернишката спирка „Метал" посока столицата. Само през първите двадесетина минути тук бяха засечени двама нарушители, летящи с превишена скорост – при единия бързината е била с 43 км в час над допустимите за пътя 80, така че бързакът трябва да чака „честитка" за глоба от 300 лв. Вторият пък ще бъде санкциониран със 100 лева, тъй като е превишил скоростта с 24 км в час. Акцията започна в 10 часа и приключи в 12. Над 25 са шофьорите, позволили си да се движат със скорост над допустимата. Нарушителите на правилата не бяха спирани на място, но ще им бъдат издадени електронни фишове.

Началникът на сектор „Пътна полиция" към ОД на МВР в Перник Слави Лазов обясни, че на територията на региона работят три мобилни и една стационарна система за установяване на средната скорост.

По време на акцията в Перник бе и Росен Рапчев – началник сектор „Пътен контрол" към Главна дирекция „Пътна полиция", поясни принципите, на които ще се подчинява работата на екипите с мобилните системи за скорост. Освен мобилни, има и стационарни системи и една система за средна скорост, която се намира на територията на Пернишки регион – на автомагистрала „Люлин", уточни шефът на „Пътен контрол" и изрази надежда, че така ще намалеят инцидентите по пътя заради бързо каране и пътната обстановка ще се подобри. В момента над 52 процента от катастрофите по пътищата стават заради превишена и несъобразена скорост.

След като електронния фиш отново влезе в действие, се надявам резултатите да се подобрят. Електронните фишове имат ефект. За трите години,в които те са били използвани, ПТП-тата са били намалени с 50 процента.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.