iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кокосовото масло ни поддържа слаби

Кокосовото масло ни поддържа слаби 04_1460875749

През последните години много от заклеймените като нездравословни в края на миналия век продукти върнаха славата си, като сред тях е и кокосовото масло. То обаче вече е под друга форма. И като тотален хит по цял свят. Всеки си представя началото на деня с чаша топло ароматно кафе. Добавете му бучка кокосово масло и резултатите ще ви впечатлят, споделят хиляди хора в социалните мрежи. Тенденцията се поддържа най-вече от последователите на високомазнинното и нисковъглехидратно хранене.

Началото на тази диета е поставено преди няколко години. Дейв Аспрей, бивш компютърен специалист, бизнесмен и автор на книги за хранене, предлага напълно нов начин за старт на деня.

Вместо закуска от филийки или овесени ядки

американецът препоръчва различния вариант. Дозата кофеин и мазнини ще ви държи сити за около 5 часа, ще ускорят метаболизма и изгарянето на излишните килограми. Дори ще намали апетита ви за сладко. Съчетанието между напълно несъвместими на пръв поглед продукти е вдъхновено от тибетците. Те слагат в чая си масло или животинска мас. Така поддържат слаба фигура, а диабетът тип 2 е напълно непознат. В резултат - ще снабдите тялото си с кетони. Това са органични съединения, образувани при разграждането на мазнини. За да изпълнявате режима с кокосово масло, е необходимо да си купите буркан с полезната субстанция и всяка сутрин да пускате в чашата си с кафе по една-две чаени лъжици от нея. Някои поръсват и с канела на прах за по-добър вкус. Разбира се, трябва да се снабдите с кафе с добро качество. Не разчитайте на конвенционалните марки кофеинови напитки. Кафето всъщност е най-обработваният с химикали продукт. За производството му се използват големи количества синтетични торове на петролна основа, които унищожават плодородните почви и попадат в подпочвените води. Избирайте био кафе. Ако не може да си го позволите, то поне да бъде със знака за "справедливо производство" - човече с вдигната дясна ръка на синьо-зелен фон.
Ползите от кокосовото масло са много. То

изчиства кръвоносните съдове

подобрява работата на черния дроб, освежава важни органи. Така се стига до сваляне на килограми. Полезните мазнини в кокосовото масло засищат организма и го освобождават от шлаките. Освен това съчетанието на кафе и кокосово масло дава мощен тласък на работата на мозъка, увеличава действието на щитовидната жлеза, подсилва имунната система и повишава метаболизма.

Новаците в тази мода споделят, че първоначално вкусът на подобреното кафе придава усещане за тежест. Нужни са 2-3 седмици, за да свикнете.

На санскрит кокосовата палма е позната под името "kalpa vriksha", което означава "дървото, което дава всичко, необходимо за живота". Любопитно е, че за да влезе вода в кокосовия орех, тя се просмуква между множество фибри и бива "филтрирана" през черупката му в продължение на почти девет месеца. Така се образува кокосовото мляко, което е може би най-богатата на електролити напитка в природата. Младото кокосово мляко е много близко до човешката кръвна плазма - това го прави универсален донор.

Кокосовите продукти - месото на ореха, кокосовото масло, кокосова вода - имат множество полезни свойства. Те подобряват използването на кръвната захар и симптомите на хипогликемия. Също така действат положително върху храносмилането и абсорбирането на мастноразтворимите витамини и аминокиселини. Екзотичният орех съдържа противогъбични и противомикробни наситени мастни киселини. Освен това е много богат на антиоксиданти и спомага за баланса и производството на хормони.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.