iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Младежкия дом в Перник са изложени 25 големи фотоси и 60 малки фотографии от цял свят

В Младежкия дом в Перник са изложени 25 големи фотоси и 60 малки фотографии от цял свят 04_1398236492

В Младежкия дом в Перник са изложени 25 големи фотоси и 60 малки фотографии от цял свят.

Запечатените кадри бяха подредени в специална изложба наречена „ Непознатата планета Земя” на пътешественика Мирослав Нанков.

В експозицията има снимки от Еквадор, Аржентина, Източна Турция, Танзания и още от много други кътчета, които е обиколил Мирослав Нанков. Сред атрактивните моменти обаче бяха и неговите обувки с автентична кал от река Нил.

„Снимките ми нямат фотошоп. Може би имам над 40 000 кадъра от различни кътчета на света. У дома си имам и една торба със счупени фотоапарати”, сподели пътешественикът .

„Според мен човек няма нужда от специална подготовка, за да изкачи връх над 6000 м. Трябва да намали виното и уискито и да продължава да ходи с колело на работа. Не е нужно да си професионален алпинист”. Това посъветва Мирослав Нанков перничани.

Уникалната експозиция бе открита от кмета Росица Янакиева. Тя сподели, че му завижда благородно и му пожела още много успехи, както и да радва хората с още фотоси от всички кътчета на света. Сред гостите на откриването бе и българският учен Петър Берон, който е личен приятел на Нанков.

Миро Нанков не обикаля само природните забележителности по света. Той прави и културен и духовен туризъм и е посещавал места като платото Наска, Мачу Пикчу, Тикал, Чичен Итца, Тиуанако и още много други в Южна Америка, както и Баалбек в Ливан – най-забележителния според него античен град на света.

Той е бил няколко пъти и в Хималаите и е виждал всички осемхилядници там с изключение на четири, които са в Пакистан. Скачал е и с бънджи от височина 160 метра над река Бхоте Коси на границата между Тибет и Непал.

Пътешественикът е виждал с очите си разтапянето на ледниците и изсичането на тропическите гори. Летял е със самолет над Амазонка и е станал свидетел как огромни парцели от дъждовните гори – белите дробове на планетата, са превърнати в плантации и ферми.

Фотографската експозиция на Мирослав Нанков бе с благотворителна цел, а събраните средства ще бъдат дарени на Защитеното жилище в Перник. Кметът Росица Янакиева и нейният екип първи си закупиха фотографии със специален сертификат подписан лично от Мирослав Нанков.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.