iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник се включва в Австрийските музикални седмици в България

Перник се включва в Австрийските музикални седмици в България 04_1459865774

С концерт в зала "България" ще бъдат открити 20-те Австрийски музикални седмици в България, като по повод юбилея за първи път е поканен оркестър от Австрия - Виенският камерен оркестър, който освен в София, ще изнесе концерти и в Бургас и Пловдив.

В рамките на досегашните 19 издания на фестивала у нас са организирани над 200 концерта в 15 града: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Велико Търново, Благоевград, Габрово, Шумен, Добрич, Кюстендил, Перник, Видин.

Юбилейното издание на музикалните седмици е едно от важните събития за Австрийското посолство през 2016", казва зам. - посланикът на Австрия Томас Щьолцл и пояснява, че "пътят, който е изминало събитието от своето начало през 1996 до днес е дълъг и непрекъснато обогатяван, за да стигне до тази година, когато за първи път е поканен оркестър от Австрия, при това не кой да е, а известният Виенски камерен оркестър ."

Виенски камерен оркестър съществува вече от 70 години и е един от най-известните оркестри във Виена. Той има собствен цикъл в "Концертхаус" - Виена, а диригенти, които са свързани с него са Карло Цеки и Филип Антремонт. Концертът за откриването е на 5 април в София.

На 6 април оркестърът ще свири в Пловдив, а на 7 април в Бургас. Местата за концертите в София и Бургас отдавна са продадени, което много ни радва, а в пловдив все още има малко непродадени билети, което е шанс. Програмата на концертите на Виенския камерен орекстър също е много интересна. В началото е "Дивертименто" от Моцарт, след което публиката ще може да чуе за първи път в България три произведения на Паул Хертл, който лично ще присъства в София. Финалът на концерта е с едно специално произведение - струнният секстет на Брамс.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.