iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Млади таланти от Радомир участваха в конкурс

Млади таланти от Радомир участваха в конкурс 06_1433339719

Млади таланти се изявиха в Радомир, като залата на НЧ „Напредък 1895″ Радомир бе пълна с учители, ученици, родители и приятели на ОУ „Христо Смирненски“.

Сред гостите бе кметът на община Радомир Пламен Алексиев, който увери публиката, че това една малка част от талантливи деца в учебното заведение и им пожела да продължават да работят върху талантите си и да са винаги първи. Специалното жури, което оценяваше участниците, бе в състав: председател Зорница Танинчева – преподавател в ОУ „Христо Смирненски“, Димитринка Тренева – началник образование, младежки дейност и спорт и Красимир Митов – директор на ОДК Радомир.

Първо място в конкурса „ОУ „Христо Смирненски“ търси таланти“ си извоюваха IV „в“ клас с изпълнението си на Пайдушко хоро, Антонина Йорданова VII „В“ клас с песента „Непознати улици“ и Валентина Стоянова от III „В“ клас, която изпя „Отишла е бяла Яна“. Вторите места бяха присъдени на Мартина Филипова от II „г“ клас за атрактивно изпълнения индийски танц, Деан Иванов от VI „в“ клас, който представи пред журито демонстрация на таекуон-до и Сава Савов от VI „а“ клас, който изпълни на китара „Лагрето“ от Фернандо Сор и „Български танц“ от Любен Панайотов. Третите места заеха Ивияна и Калояна от IV „а“ клас с балетната композиция „Елфите“, Виктория и Каролина от III „в“ клас с джайф и Десислава Венева от VII „а“ клас с испански-цигански танц от операта „Трубадур“. Специалната награда в конкурса бе дадена на осмокласника Борис Борисов за професионалното му изпълнение на „Шопско хоро“ на синтезатор.

В конкурса „ОУ „Христо Смирненски“ търси таланти“ бяха представени още забавната пиеса „Кирчо пред съда“ в изпълнение на малките артисти от II „б“ клас, Асен Дуев с песента „Дено, моме“, народна песен и танц в изпълнение на II „а“ клас, Емилия Джибирска от VI „а“ клас изпълни „Отишла е бяла Яна“. Лилиян Йорданова от III „б“ клас също представи индийски танц, а Васил Захариев от VII „а“ клас изненада журито с бийтбокс. Малките таланти от II „в“ клас представиха пред журито композиция с обръчи и топки, а Никол Иванова от VI „в“ клас представи спортния тоалет, с който е заела едно от първите места в конкурса „Академия за мода“. В нейния костюм дефилира Василия.

Между изпълненията на участниците атрактивни танци представиха танцьорите от клуб „Еуфория“ с ръководител Станислав Станимиров, а за доброто настроение на всички се погрижи DJ Юри Драгомиров.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.