iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Филмите, които ще дават в новия киносалон в Перник

Филмите, които ще дават в новия киносалон в Перник 04_1429693919

Първи филм: 360

В ролите: Антъни Хопкинс, Джъд Лоу, Рейчъл Уайз, Бен Фостър, Жамел Дебуз, Питър Морган, Лусия Сипосова

Режисьор: Фернандо Мейрелес

Сценарист: Питър Морган

Продължителност: 110 минути

Филмът „360“ на сценариста Питър Морган и режисьора Фернандо Мейрелес е вдъхновен от класическото произведение „La Ronde“ на Артур Шницлер – една модерна приказка за изнудване, изневяра и мръсни сделки.

Сценаристът на филма Питър Морган има зад гърба си няколко добри филми като „Кралицата“ („The Queen“), а режисьорът Фернандо Мейрелес отдавна е спечелил филмовите фенове със заглавия като „Градът на Бога“ („City of God“). Този уникален трилър за взаимосвързания романтичен живот на 21-ви век е подкрепен от един блестящ международен актьорски състав, воден от Антъни Хопкинс, Джъд Лоу, Рейчъл Уайз, Бен Фостър и от актьори, които са звездни имена в техните собствени страни.

Този прост, но хипнотизиращ филмов разказ ни отвежда до другия край на света и обратно: Виена, Париж, Лондон, Братислава, Рио, Денвър и Финикс и обратно в Париж, Виена… Светът е не само малък, той е една 360-градусова метафора на мистичната взаимосвързаност, на преплетените взаимоотношения на хора от различни социални среди, градове и държави. Има бизнес магнати от Германия и Великобритания, австрийски сводници, руски гангстери, френски зъболекар, американски сексуален престъпник, бразилски фотограф и различни съпруги и партньори. Те прекарват много време носещи се по течението, извършват нечестни бизнес сделки, правят секс или търсят любовта, и почти без изключение са неспокойни, депресирани и измъчвани от чувство за вина. Словашко момиче на име Мирка, позира гола за виенския сводник Роко, който я свързва с британския бизнесмен Майкъл. У дома, в Лондон, Майкъл има жена Роуз, която има любовник, бразилския фотограф, Руи, който пък е запленен от Лаура. Тя, на път за Маями и Рио де Жанейро се запознава с един бащински настроен джентълмен…

26 април /неделя/, 20.00ч.

Втори филм: СТРАСТ

В ролите: Рейчъл Макадамс (Кристин), Нуми Рапас (Изабел Джеймс), Пол Андерсън (Дирк), Каролин Херфурт (Дани), Рейнър Бок (Бах)

Режисьор: Брайън де Палма

Сценаристи: Натали Картър, Ален Корно

Продължителност: 100 минути

Филмът е римейк на френската лента „Престъпление от любов“ и разказва за амбициозна бизнес дама и нейното протеже, чиито отношения стават повече от професионални. Това е еротичен трилър в традицията на „Облечена да убива” и „Първичен инстинкт”. „Страст” на Брайън де Палма е история за смъртоносната битка за власт между две жени в безмилостния свят на международния бизнес. Кристин притежава стил и елегантност, така типични за жена, която разполага с пари и власт, а нейното протеже – невинната, симпатична и наивна Изабел – има десетки брилянтни идеи, които Кристин без проблем и без скрупули открадва. Нали и двете са в един отбор… Кристин се наслаждава на контрола си над по-младата жена, завличайки я все по-дълбоко в игра на прелъстяване и манипулиране, на власт и унижение. Но когато Изабел попада в обятията на един от любовниците на Кристин, започва истинска война. В нощта на убийството Изабел е на балет, а Кристин получава прелъстителна покана. Но от кого? Кристин обожава изненадите. Чисто гола, тя се отправя към загадъчния любовник в спалнята… „Още, докато снимах „Облечена да убива“, през 1980 г., имах желание да обединя в едно заглавие еротика, съспенс, мистерия и криминални елементи. Ето, че доживях да изпълня и тази си мечта“, коментира Брайън де Палма. Това всъщност ще е и своеобразно завръщане на култовия режисьор на екран, след като последният му проект се появи на бял свят преди повече от 4 години.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.