iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Български спортен тотализатор ще прецаква клиентие си с новите правила

Български спортен тотализатор ще прецаква клиентие си с новите правила 04_1429696792

Български спортен тотализатор променя правилата за изплащане на печалбите! Българският спортен тотализатор променя и условията на игрите в тото 2 от 10 май. Фишът за играта 6/49 ще поскъпне, след като залогът се увеличава с 15 стотинки и става 85 стотинки, а за 5/35 повишението е с 5 стотинки и залогът вече ще е 50 стотинки. Второто теглене в 6/49 отпада, а „Втори тото шанс" за 5/35 няма да има. Въвежда се минимален джакпот от 1 млн. лв. в играта 6/49, а при спечелване той вече няма да се изплаща накуп, а по нов регламент.
В играта „Втори тото шанс" печалбата остава лек автомобил. Това са част от новите правила в игрите на Българския спортен тотализатор, които предстои да влязат в сила от следващия месец, когато БТС чества 58-мата си годишнина.
Това разкрил директорът на дирекция „Информационни и комуникационни технологии" в тотализатора Веселин Кюркчиев пред Дарик, цитиран от novini.bg. Познатите две тегления в 6/49 ще бъдат сведени до едно, заяви той.
Джакпотът няма да се изплаща накуп, а за период от 7 години по следния метод - 500 000 лева първоначално и по 30 000 лева на месец за 7 години. Кюркчиев коментира, че изследвания показват, че бързото забогатяване при печалба крие рискове за печелившия и разсрочването на изплащането на джакпота защитава печелившите. Всички спечелили суми над 10 000 ще бъдат обявявани публично обясни още Кюркчиев.
Обаче са пропуснали да споделят, че по този начин печалбата става супер изгоден безлихвен кредит за ТОТО-то и неизменно води до пропуснати ползи (например от лихви по депозит) за спечелилия. Всеки икономист може нагледно да Ви обясни, що е то нетна сегашна стойност - т.е. парите взети сега са много повече от парите вземани на парче. Тази схема наподобява американските схеми на изплащане, но в Америка е въпрос на избор и още нещо - там ако си вземеш парите накуп, ти изплащат сумата почти наполовина заради данъците, а ако си ги вземеш разсрочено за около 20 години - не дължиш данък, но пък ти изплащат цялата сума - в България печалбата от ТОТО-то е освободена от данък. Какво би станало с печалбата ако например ни връхлети една хипер инфлация хипотетично две години след ударения джакпот - ще Ви изплатят жълти стотинки.
Надяваме се новите правила да не доведат до отлив от любителите на играта!
Източник: novini.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.