iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ноември 2016

12 машини почистваха снега в община Перник вчера

12 машини почистваха снега в община Перник вчера 11_1480485476

12 машини обработваха улиците в община Перник вчера. 12-те машини не спират да работят и осоляват улиците от 6 часа сутринта вчера. Приоритетно се обработват улиците, по които се движи масовият градски транспорт, стръмни и опасни участъци, съобщиха от общинския пресцентър. Обстановката постоянно се изменя, снегът не спира да вали и има почистени участъци, които отново са затрупани със сняг.

Определянето на размера на такса смет в Перник е било незаконносъобразно

Определянето на размера на такса смет в Перник е било незаконносъобразно 11_1480485074

Община Перник трябва да възстанови служебно надвзетото за такса смет, като ВАС се произнесе, че определянето на размера й е било незаконносъобразно и най-реалистичният вариант е това да стане по време на плащането на новата такса за 2017г., обяви на пресконференция в БСП адвокат Анжела Асенова.

Червените са еднолични лидери в класирането по волейбол

Червените са еднолични лидери в класирането по волейбол 11_1480484700

Волейболистите на ЦСКА постигнаха осма поредна победа в първенството ни, като червените са еднолични лидери в класирането, а снощи победиха с 3:1 гейма състава на "Пирин" Разлог. Първият гейм беше спечелен с решителни намеси на разпределителя на „червените” Владимир Станков, а втората част беше по-оспорвана и изпълнена с обрати.

Нова година в Охрид-2017

Нова Година 2016 в Охрид - хотел " Холидей М "
и хотел " Свети Стефан"
ПРИ НАТАНЯВАНЕ НА ГРУПА ОТ 6 ЧАОВЕКА - 10% ОТСТЪПКА ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА !
Маршрут: София, Гюешево, Македония, Охрид
настаняване в :
х-л " Холидей - М" и х-л" Свети Стефан"

Дати: 30.12.2016 – 02.01.2017г.
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 290 лв.

Хотели в Охрид:

Правят отчет и анализ за работата на минипарламента

Правят отчет и анализ за работата на минипарламента 11_1480399832

Председателят на пернишкия Общински съвет Иво Савов прави отчет и анализ за работата на минипарламента, като това е изискване на нормативната уредба. Той обхваща периода 10 май – 11 ноември 2016.

39-годишен е задържан за кражба

39-годишен е задържан за кражба 11_1480399601

На 26 ноември, от служители на частна охранителна фирма бил задържан 39-годишният Д.Г. от гр. Перник. Криминално проявеният отрязал и откраднал електрически проводници с различно сечение и дължина от Тролейбусното депо в пернишкия кв. „Църква“. Задържан е за срок от 24 часа с полицейска мярка. Познат е на полицията предимно с кражби.

Започнато е досъдебно производство.

Перничанин е карал пил

Перничанин е карал пил 11_1480399439

С 1,31 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си марка „БМВ“ 57-годишният А.М. от гр. Перник. Същият бил проверен на 26 ноември, около 30 минути след полунощ на ул. „Луганск“ в областния град. Взета му е клъвна проба за химичен анализ и работата по документиране на случая продължава.

Хванаха пиян шофьор

Хванаха пиян шофьор 11_1480399269

На 25 ноември, около 14, 30 ч., в Първо РУ бил получен сигнал за възникнало леко пътнотранспортно произшествие без пострадали на ул. „Т. Каблешков“ в областния град. Единият от участниците в инцидента го напуснал. Органите на реда предприели действия за издирването му и на ул. „Оборище“ бил задържан 67-годишният В.Д.

32-годишен застава пред съда за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу полицейски служители

32-годишен застава пред съда за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу полицейски служители 11_1480398993

На 20 ноември, в центъра на гр. Перник, служители на Първо РУ проверили 32-годишният Б.В. Мъжът бил употребил значително количество алкохол и се държал грубо и арогантно с органите на реда. След задържането му в полицията започнал да буйства, да рита стените в арестното помещение, да чупи радиаторите за прано и да се опитва да удря униформените с ръце и крака.

Два автомобила са горели в Перник

Два автомобила са горели в Перник 11_1480398824

Пламъците лумнали на 26 ноември, около 02, 15 ч., на ул. „Рашо Димитров“ в областния град. Унищожени са два леки автомобила марки „Фолксваген Туарег“ и „Мазда“, паркирани пред жилищен блок. Колите са собственост на 29 и 25-годишни мъже от гр. Перник. Причината не е установена. Една от предполагаемите версии е умисъл.

Започнато е досъдебно производство.

20-годишен е задържан за шофиране на нередовен автомобил и бягство от полицията

20-годишен е задържан за шофиране на нередовен автомобил и бягство от полицията 11_1480398680

Екшънът се е разиграл на 26 ноември, около обяд, в радомирското с. Дебели лаг. Автопатрул на РУ – Радомир забелязал джип без регистрационни табели и органите на реда подали сигнал за спирането му. Шофьорът не се подчинил и тръгнал да бяга, като насочил колата през нивите в селото. Не след дълго я изоставил и избягал. Колата била сглобка от няколко моторни превозни средства.

Служители от Първо РУ – Перник иззеха старинни пушки, револвери, монети и евангелие

Служители от Първо РУ – Перник иззеха старинни пушки, револвери,  монети и евангелие 11_1480398426

Акцията е проведена в края на минала седмица, когато бил претърсен дома на 46-годишният В.В. от областния град. Органите на реда попаднали на музейни експонати на повече от един век. Иззети са 7 старинни пушки, 10 револвера, множество накити и монети, евангелие и саморъчно направен металотърсач.

Искат удължаване на срока на издължаване на краткосрочния безлихвен заем

Искат удължаване на срока на издължаване на краткосрочния безлихвен заем 11_1480398300

На вчерашното си редовно заседание пернишките общински съветници обсъдиха докладната записка, внесена от кмета на общината д-р Вяра Церовска за удължаване на срока на издължаване на краткосрочния безлихвен заем от 7,2 милиона лева, който изтича в края на тази година.

Волейболистите на "Миньор" ще играят с тима на "Нефтохимик"

Волейболистите на "Миньор" ще играят с тима на "Нефтохимик"  11_1480398081

Отборът на „Миньор" " излиза срещу гостуващия тим на „Нефтохимик 2010" – Бургас, като те ще играят в мач от Суперлигата по волейбол за мъже. Мачът ще бъде игран в зала „Борис Гюдеров" в Перник на 29 ноември от 18 часа.

Перничанка откри прежда в бисквити

Перничанка откри прежда в бисквити 11_1480397809

Внимателно консумирайте детските бисквити „Закуска”. Това алармира на сайта ни перничанка, закупила любимите за много хлапета тестени изделия. Тя била неприятно изненадана след като видяла от разчупената бисквита да се подава край на ... конец от прежда! Бисквитите са в редовен срок на годност, така, че не може да става дума за продаване на изделие с изтекъл такъв.

Не сакаме мину. Сакаме дарак. Вуну да чешамо!

Не сакаме мину. Сакаме дарак. Вуну да чешамо!

Преди време главната "специалистка" на фирмата инвеститор в предаване по Канал 1 в дискусинното студио на прадаването "Малки истории", запитана защо е преляло хвостохранилището в Пангюрище, тя го обясни с обстоятелства дошли свисше и недповластни на новите им технологии.

НЕАКТУАЛНА !!!!

НЕАКТУАЛНА !!!!

Зачестиха опитите за измами в Пернишко

Зачестиха опитите за измами в Пернишко 11_1480255559

Телефонните измамници са изключително изобретателни и лесно могат да подведат жертвите си.

В рамките на няколко дни са зачестили опитите за измами по телефона, алармират местни криминалисти. Гражданите да бъдат бдителни, да не се доверяват лесно и в никакъв случай да не дават пари на непознати.

Покана за концерт

Покана за концерт 11_1480255176

Община Перник кани на концерт.

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 28 ноември - 02 декември 2016 г.

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 28 ноември - 02 декември 2016 г. 11_1480254794

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Перничанка ще отговаря за гласуване в секция, без да е имала право за това

Перничанка ще отговаря за гласуване в секция, без да е имала право за това 11_1480254385

През 2015 г., по време на изборите за общински съветници и кметове, 51-годишната А.К. от областния град упражнила правото си на вот в избирателна секция в радомирското с. Бобораци, без да е имала право за това. Започнатото тогава досъдебно производство установило по безспорен начин изборната манипулация. А.К. е привлечена като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Жител на пернишкото с. Селищен дол ще бъде съден за осуетяване на полицейска проверка

Жител на пернишкото с. Селищен дол ще бъде съден за осуетяване на полицейска проверка 11_1480254074

36-годишният И.С. бил проверен на територията на брезнишкото с. Велковци, управлявайки лек автомобил „Опел Тигра“. Мъжът не се подчинил и продължил посоката си на движение, за да избегне контрола. Не след дълго бил спрян в района на с. Черна гора от патрул на Първо РУ – Перник. Полицаите установили, че в този момент кара друг човек, който бил заедно с И.С. в колата.

Полицаи задържаха „БМВ“ със съмнение за интервенция върху номерата на рамата

Полицаи задържаха „БМВ“ със съмнение за интервенция върху номерата на рамата 11_1480247040

Вчера, служители на „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник спрели за
проверка лек автомобил „БМВ“ със софийска регистрация, собственост на
голяма пернишка фирма. Органите на реда се усъмнили в редовността на талона на колата. Последвала проверка на номерата на рамата и там възникнали съмнения за интервенция. Автомобилът е предаден от шофьора с протокол за доброволно предаване.

Радомирец застава пред Темида за шофиране на автомобил в нетрезво състояние

Радомирец застава пред Темида за шофиране на автомобил в нетрезво състояние 11_1480246687

На 20 ноември, около 02,00 ч., служители на РУ – Радомир спрели за
проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от местния жител А.П./28 г./ При
изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,42 промила.

Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.