iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Септември 2016

Ще има срещи на мобилни екипи на Агенцията по заетостта

Ще има срещи  на мобилни екипи на Агенцията по заетостта 09_1475245775

Mобилни екипи на Агенцията по заетостта започват срещи с ключови работодатели в столицата в рамките на нова услуга, която ще предоставя агенцията от този месец, като пред Радио София Ани Каназирска, професионален трудов посредник в Регионалната служба по заетостта в столицата, обясни, че тази специализирана услуга е свързана с посредничество за набиране на персонал за структуроопределящи, крупни

Втори мъж се е хвърлил по влаковата линия София – Перник

Втори мъж се е хвърлил по влаковата линия София – Перник 09_1475244653

Нова ужасяваща трагедия се разигра в четвъртък по влаковата линия София – Перник, предадоха очевидци от мястото на събитието. Стана ясно, че в участъка Горна баня – Захарна фабрика е бил прегазен мъж на неустановена засега възраст.

Засега все още се изяснява дали мъжът е искал доброволно да сложи край на живота си или е бил блъснат под влака.

Кюстендилец е пострадал при пътнотранспортно произшествие в Перник

Кюстендилец е пострадал при пътнотранспортно произшествие в Перник 09_1475243797

Катастрофата е станала вчера, около 11, 15 ч. на първокласен път І-6 –външно градската магистрала на гр. Перник. Лек автомобил „Опел Вектра”, управляван от 62-годишният И.П. от софийското с. Мърчаево, загубил контрол над автомобила и катастрофирал във „Фолксваген Бора”, шофиран от 38-годишен жител на гр. Кюстендил. От сблъсъка са нанесени значителни материални щети на бората.

Отбелязаха Деня на пенсионера в Перник

Отбелязаха Деня на пенсионера в Перник 09_1475243189

Галерия „Марин Гогев” в кв. „Изток” в Перник, отвори широко вратите си, за да посрещне гости и приятели, дошли дни по-рано, да отбележат „Денят на пенсионера – 1-ви октомври”, съобщи кмета на кв. Изток Емил Костадинов.

Тържеството бе организирано от Общински съюз на пенсионерите – Перник и клуб на пенсионера „Ален мак”, кв. „Изток”.

В Перник ще има 262 секционни избирателни комисии

В Перник ще има 262 секционни избирателни комисии 09_1475211267

262 секционни избирателни комисии са образувани на територията на област Перник към момента. Това стана ясно на свиканата от областния управител Александър Александров първа работна среща, свързана с подготовката и провеждането на предстоящите избори за президент и вицепрезидент и Национален референдум.

150 години от създаването си чества основно училище „Христо Ботев” в радомирското село Гълъбник

150 години от създаването си чества основно училище „Христо Ботев” в радомирското село Гълъбник 09_1475210997

Сред гостите на празника бяха кметът на Радомир Пламен Алексиев, началникът на Регионалното управление на образованието- Перник Ваня Коконова и експертът от Световната банка и представител на институцията за България, Чехия и Словакия Тони Томпсън, като инвестицията в образованието на децата е една от най-добрите, които може да направи едно общество.

Дават безплатна храна на социално слаби брезничани

Дават безплатна храна на социално слаби брезничани 09_1475210132

Разработен и успешно защитен социален проект, дава възможност на общинската управа в Брезник да разкрие обществена трапезария, която ще действа в продължение на три месеца, като трапезарията ще отвори врати на 1-ви октомври и ще работи до 31 декември тази година. Тя ще осигурява топла храна на 40 социално слаби жители на общината.

Cтoличнитe ĸpиминaлиcти paзĸpиxa нaгъл oпит зa зacтpaxoвaтeлнa измaмa

Cтoличнитe ĸpиминaлиcти paзĸpиxa нaгъл oпит зa зacтpaxoвaтeлнa измaмa 09_1475209898

Cтoличнитe ĸpиминaлиcти paзĸpиxa нaгъл oпит зa зacтpaxoвaтeлнa измaмa. Tapиĸaт oт Coфия e пopъчaл дa oтĸpaднaт coбcтвeнoтo мy „Ayди”, зa дa мoжe дa пoлyчи пapитe oт зacтpaxoвaтeлнaтa пpeмия.

Кражба на акумулатори е извършена от аварийна база на пернишко минно предприятие

Кражба на акумулатори е извършена от аварийна база на пернишко минно предприятие 09_1475209693

Престъплението е извършено миналата нощ, когато неизвестни откраднали от стая на охраната и от автокран 4 акумулатора и инструменти. Обектът е бил охраняван от собствена охрана на фирмата. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Първо РУ – Перник и са предприети действия за установяване на извършителите.

Образувано е досъдебно производство.

Перничанин ще отговаря за нерегламентирана сеч на дърва

Перничанин ще отговаря за нерегламентирана сеч на дърва 09_1475209537

В периода от 01 февруари до 16 февруари тази година, в землището на с. Голямо Бучино били отсечени около 30 куб.м. дървен материал. Проверка установила, че сечта е била с редовно позволително, но 30-те кубика били добити извън указаните в разрешението количества и видове дървета. Стойността на нанесената щета възлизала на близо 2 500 лева.

В Трън учредиха инициативен комитет заради проект на мина за добив на злато и сребро

В Трън учредиха инициативен комитет заради проект на мина за добив на злато и сребро 09_1475209278

Заради проект на мина за добив на злато и сребро, в Трън беше учреден местен Инициативен комитет. Той стартира подписката ‘’За запазване на общината като екологично чист регион'’.

Изложиха колекция в галерия „Любен Гайдаров“

Изложиха колекция в галерия „Любен Гайдаров“ 09_1475209039

Колекцията "Илия Петров - избрано" събра погледа на повече от двеста перничани, като за първи път в препълнената галерия „Любен Гайдаров“ се излагат творби на един от най-големите наши живописци. Тази експозиция представя художника Илия Петров в малко по различна светлина от това, което сме свикнали да виждаме в учебниците и в монографиите, обясни при представянето й художникът Людмил Веселинов.

От 6 месеца общински апартамент стои изоставен и неизползван и се е превърнал в свърталище

От 6 месеца общински апартамент стои изоставен и неизползван и се е превърнал в свърталище 09_1475208783

Общински апартамент в квартал Изток се превърнал в сборище на бездомници и наркомани, като хората живущи в блока търсят съдействие да се сложи ред. Бил е подаден сигнал от перничанка, която моли да дадем гласност на проблема, тъй като институциите не вземали отношение. „От 6 месеца общински апартамент стои изоставен и неизползван.

Био меденки и курабийки -20% в био магазин "Семената на живота"

Био меденки и курабийки -20%

Био курабийки и меденки с -20% намаление!!! Подарете на децата си и на себе нещо сладичко, направено с органични и полезни съставки и много любов:-)))

Телефон 0885278892

Днес е световния ден на сърцето

Днес е световния ден на сърцето 09_1475124766

Безплатни кардиологични прегледи ще има на много места в страната по повод Световния ден на сърцето, като през последните години броят на българите със съдови болести расте, като в момента техният брой е около 2.5 милиона. Страната ни е на първо място в Европейския съюз по смъртност от сърдечно-съдови заболявания.

Догодина пенсиите ще скочат с 2.4%

Догодина пенсиите ще скочат с 2.4% 09_1475124438

Пенсиите ще бъдат индексирани по швейцарското правило с 2,4% от 1 юли 2017 г., като това съобщи управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков, който участва в заседанието на парламентарната комисия по труда и социална политика.

Ограничават достъпа до антибиотици в световен мащаб

Ограничават достъпа до антибиотици в световен мащаб 09_1475124251

Драстично ограничаване на достъпа до антибиотици в световен мащаб и употребата им само в крайни случаи, предвижда стратегия за справяне с проблема с резистентността (устойчивостта) на микроорганизмите към медикаментите, като документът е изготвен от 13 водещи фармацевтични компании и ще бъде представен за обсъждане на високо равнище на Общо събрание на ООН.

И с тройка се влиза специалност Право във ВУЗ

И с тройка се влиза специалност Право във ВУЗ 09_1475123979

При последното класиране в Алма Матер минималният праг за прием в специалност „Право“ е паднал до 14 при 24 максимален, като 44 зрелостници са влезли при обявени 47 свободни места. Кандидати с тройки на конкурсните изпити по история и български език се записват в Юридическия факултет, където 35 места в задочната форма на обучение остават незаети.

Кой Юридически факултет?

Лютеницата по магазините съдържа картофено нишесте

Лютеницата по магазините съдържа картофено нишесте 09_1475123548

Масово ядем лютеница с картофено нишесте, а качествената без допълнителни примеси се изнася в чужбина, каза Павлина Параскова, която е директор на Института за консервна промишленост в Пловдив. „Консервите, които са за износ са с много високо качество. Това, което обаче остава за вътрешния пазар е съобразено с покупателната способност на българина“, бе категорична тя.

Задържаха двама младежи за убийство на куче

Задържаха двама младежи за убийство на куче 09_1475123311

Двама младежи, единият от които е непълнолетен, от панагюрското село Оборище, са задържани за денонощие по случая с жестоко убитото куче, намерено обесено на дърво в покрайнините на средногорското селце, като това съобщи говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Спирачките на колите ни се развалят заради стария асфалт

Спирачките на колите ни се развалят заради стария асфалт 09_1475123025

Старият асфалт по много от родните шосета, макар и здрав, не може да осигури добро сцепление с гумите на колите и удължава значително спирачния им път, като Николай Иванов от браншовата асоциация „Пътна безопасност” казва: „Причината е, че в старата настилка съдържанието на битума е много по-малко и на повърхността са останали повече от твърдите фракции”.

Българите все по-често почиват в чужбина

Българите все по-често почиват в чужбина 09_1475122769

През август пътуванията на българи зад граница са 590,6 хил., което е с 15,3% повече от същия месец на миналата година. Това обявиха от НСИ. Увеличават се пътуванията на българи към Великобритания - с 40,5%, Македония - с 38,1%, Италия - с 35,4%, Гърция - с 34,1%, Германия - с 29,3%, Франция - с 21,5%, Сърбия - с 11,2%, и др.

Няма да плащаме такса при прехвърляне на трета пенсия

Няма да плащаме такса при прехвърляне на трета пенсия 09_1475122578

Парите за трета пенсия, които са натрупани в частните доброволни фондове, ще може да се прехвърлят от един фонд към друг, без да се плаща такса от 20 лв. Това гласят промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), които Министерският съвет одобри днес.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.